Najnovije vesti

HITNA POMOĆ RAZOTKRILA SVEŠTENIKA: U saobraćajnoj nesreći je polomio kuk, ali je medicinare šokiralo ono šta su našli u kolima
Foto: Profimedia

sramota

HITNA POMOĆ RAZOTKRILA SVEŠTENIKA: U saobraćajnoj nesreći je polomio kuk, ali je medicinare šokiralo ono šta su našli u kolima

Planeta

Hitna pomoć koja je stigla na mesto automobilske nesreće u vozilu je zatekla sveštenika sa slomljenim kukom, ali i vreću s 18.000 dolara koje je ukrao iz lokalne župe.

 

Dijeceza Santa Rosa, severno od San Franciska, saopštila je da je novac pronađen u vozilu oca Oskara Diaza koji je imao automobilsku nesreću otkrio da je sveštenik imao "dugu istoriju krađe" novca po župama u kojima je služio zadnjih 15 godina. Otuđio je više od 95.000 dolara, rekao je biskup Robert Vasa žalostan što je 56-godišnji sveštenik nečasno postupao s novcem vernika.

 

Tačna vrednost otuđenog novca nije poznata i možda nikada neće biti, ali biskupija se obavezuje da što pre utvrdi koliko je novca ukrao u svakoj od župa", navodi se. Diaz je radniku hitne pomoći koja je stigla na mesto nesreće rekao da je novac u kesi njegova plata, ali nije uspeo da ga uveri pa je ovaj pozvao policiju koja se obratila biskupiji.

Pretragom Diazove kancelarije pronađene su vreće s novcem u gotovini.

 

Čekovi koje su vernici uplaćivali za potrebe župe završili su na ličnom računu oca Diaza koji je suspendovan iz službe, ali biskupija neće pokrenuti sudski postupak protiv njega jer bi to za nju bilo preskupo.

 

Kurir.rs/Večernji.hr
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...