U KALIFORNIJI NAJAVLJENA STREJT PARADA: Heteroseksualci traže svoja prava
Foto: Printscreen Facebook

ljudska prava

U KALIFORNIJI NAJAVLJENA STREJT PARADA: Heteroseksualci traže svoja prava

Planeta -

U kalifornijskom gradu Modestu narednog meseca bi mogla da bude održana parada za prava heteroseksualnih osoba, ukoliko bude data dozvola grupi građana koja je prijavila skup.

Gradske vlasti u završnoj su fazi razmatranja prijave tog događaja, zakazanog za 24. avgust u parku Grejsada, kazao je Tomas Rivers, zadužen za odnose s javnošću tog grada od oko 200.000 stanovnika.

Naredne nedelje bi trebalo da padne odluka, a Rivers kaže da je gradska kuća zatrpana elektronskom poštom i pozivima građana, od kojih su mnogi uznemireni time što bi taj događaj mogao da se ostvari.

"Dozvole za održavanje bilo kog događaja daju se na temelju operativne izvodljivosti, ne na temelju stavova, a svakako ne na temelju podrške uverenjima", dodao je on.

"Pa, iako grad ne deli stav sa nekim grupama koje održavaju događaje, mi nećemo moći da odbijemo dozvolu na temelju stavova organizacije".

Sličan argument dao je bostonski gradonačelnik Marti Valš kad je taj grad prošlog maeseca odobrio zahtev za održavanjem događaja nazvanog "strejt parada". Čini se da se radi o dva odvojena slučaja.

Na promotivnom materijalu koji kruži Modestom piše: "Pridružite nam se da proslavimo: heteroseksualnost, muškost - ženstvenost, bebe - rođene i nerođene, zapadnu civilizaciju, našu divnu zemlju, hrišćanstvo. Slavimo život!"

Organizator parade je Don Grundman, kiropraktičar i travar iz stotinak kilometara udaljenog grada San Leandra, koji se pet puta neuspešno kandidovao za američki Senat

Osim što zagovara hrišćanstvo i povratak "staromodnim američkim vrednostima", Grundmanova platforma, Ustavna stranka Kalifornije, zagovara i ukidanje agencije IRS, zadužene za prikupljanje poreza, Sistema federalnih rezervi i ministarstva obrazovanja.

Ta politička grupacija zagovara i ukidanje poreza na dohodak i uvođenje zabrane vakcinisanja dece. Odobri li se njihova ideja održavanja parade za prava heteroseksualaca, stanovnici Modesta već su najavili da će paralelno, s druge strane ulice, održati kontramiting.

(Kurir.rs/Index.hr/Hina/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track