Najnovije vesti

PARADA RUSKE MOĆI NA VODI I U VAZDUHU: Prvi put prikazani poslednji modeli brodova i podmornica ruske ratne mornarice! PUTIN ODUŠEVLJEN (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

svečano

PARADA RUSKE MOĆI NA VODI I U VAZDUHU: Prvi put prikazani poslednji modeli brodova i podmornica ruske ratne mornarice! PUTIN ODUŠEVLJEN (VIDEO)

Planeta

U Sankt Peterburgu je održana glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije. Paradi je prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

U glavnoj manifestaciji povodom Dana Ratne mornarice Rusije učestvovalo je oko 4.000 vojnika, 43 broda i 41 helikopter i avion, koji predstavljaju Severnu, Baltičku, Crnomorsku, Tihookeansku i Kaspijsku flotilu. Oni su ploviti i leteti u svečanom stroju u Sankt Peterburgu i u Kronštatu.

Prvi put su na paradi učestvovale fregate „Admiral Kasatonov“, korveta „Gremjašči“, mali raketni brodovi „Mitišči“, „Serpuhov“, veliki brod „Severomorsk“, taktičke grupe patrolnih i protivdiverzantskih brodova, kao i atomska podmornica „Smolensk“.

Prvi put na paradi učestvovali su i brodovi drugih država — fregata Ratne mornarice Indije „Tarkaš“ i razarač „Siang“ Ratne moranarice Kine.

Nakon parade praznik je nastavljen koncertom na glavnom gradskom trgu grupe „Markšajder kunst“ (Markscheider Kunst), a zatim su se predstavili i vojni orkestri Tajlanda i Vijetnama.

Praznik će biti završen svečanim vatrometom iznad Neve. Svečane parade se održavaju danas i u drugim gradovima, a neki od njih su: Baltijsk, Sevastopolj, Vladivostok, Petropavlovsk-Kamčatski, Arhangelьsk, Novorosijsk i Astrahanj.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...