ZBOG PROTESTA IM ODUZIMAJU DETE? Vodili ga na nezakoniti protest protiv Putina!
Ugrožena porodica... Dmitrij i Olga Prokazov sa sinom, Foto: Screenshot

Nerazumno

ZBOG PROTESTA IM ODUZIMAJU DETE? Vodili ga na nezakoniti protest protiv Putina!

Planeta -

Dmitrij i Olga Prokazov mogli bi da ostanu bez sina (1) koga su vodili na nezakonito okupljanje protiv Vladimira Putina

Tužilaštvo u prestonici Rusije zatražilo je oduzimanje roditeljskih prava paru koji je učestvovao na nezakonitom protestu opozicije protiv predsednika Vladimira Putina, koji je održan 27. jula u Moskvi.

Tužilaštvo navodi da su Dmitrij i Olga Prokazov ugrozili zdravlje i život svoga sina jer su zloupotrebili roditeljske dužnosti predajom svoje bebe u ruke trećoj osobi.

- Time što su sina predali trećoj strani roditelji su narušili njegov interes i doveli ga u opasnost - navode iz tužilaštva.

foto: Screenshot

Istovremeno se ističe da bebin otac Dmitrij ima privremeno boravište u Moskvi i da ne može ni da glasa na izborima u septembru, zbog čega nije ni trebalo da se nalazi na nezakonitom protestu.

- Vratili smo se s posla i izašli u šetnju. Znali smo da se protest održava. Solidarni smo sa zahtevima demonstranata i želimo fer i poštene izbore - kaže Dmitrij Prokazov.

On navodi da je sina na trenutak dao svom najboljem drugu Sergeju, koji je ujedno i rođak njegove supruge, da ga pridrži. - Sergej je krstio našeg starijeg sina. Sigurno nisam uradio ništa loše - dodao je on.

Burna jesen u Rusiji SERIJA PROTESTA U PRESTONICI

Lokalni izbori u Moskvi zakazani su za 8. septembar. Ruska opozicija pozvala je na demonstracije iz protesta zbog odbijanja kandidatura većeg broja članova opozicije. Najmasovniji protesti su održani 27. jula i 3. avgusta. Policija je u julu uhapsila preko 1.300 osoba zbog učešća na protestu, a oko 1.000 demonstranata je uhapšeno na protestima nedelju dana kasnije.

Kurir.rs Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track