SNAŽNA EKSPLOZIJA I POŽAR U KASARNI U RUSIJI: 2 poginulo, 15 povređeno u bazi kod Arhangelska! Puklo tokom testiranja motora na tečno gorivo!
Foto: Profimedia

NESREĆA

SNAŽNA EKSPLOZIJA I POŽAR U KASARNI U RUSIJI: 2 poginulo, 15 povređeno u bazi kod Arhangelska! Puklo tokom testiranja motora na tečno gorivo!

Planeta -

Dve osobe su p oginule a 15 je povređeno u eksploziji koja se dogodila u kasarni u reonu Arhangelska na severu Rusije.

"Tokom testiranja motora na tečno gorivo došlo je do eksplozije i požara. Šest predstavnika Ministarstva odbrane i preduzeća-konstruktora su zadobila povrede različitog stepena. Dva stručnjaka su preminula od zadobijenih rana!, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

"Eksplozija se dogodila u kasarni udaljenoj 30 kilometara od Severodvinska. Prema dosadašnjim informacijama, dve osobe su poginule, a 15 je povređeno", rekao je neimenovani izvor u snagama bezbednosti.

Iz pres-službe gubernatora regiona Igora Orlova novinaru RIA Novosti je rečeno da su spremni da na mesto eksplozije pošalju sanitarnu avijaciju.

"Bolnice arhangelske oblasti spremne su da prime sve stradale u incidentu", kažu tamo.

Ova eksplozija je usledila tri dana nakon eksplozije u vojnom skladištu u Krasnojarsku, takođe na severu zemlje, u kojoj je jedan vojnik izgubio život, a desetak ih je povređeno.

Kurir.rs/Sputnjik/RIA Novosti/NTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja