MISTERIOZNO SAMOUBISTVO MILIJARDERA PEDOFILA U ĆELIJI: Dan pre nego je Epstajn nađen mrtav, SKINUTA OZNAKA TAJNOSTI sa sudskih dokumenata i otkrivene OPASNE VEZE SA AMERIČKIM MOĆNICIMA! Panika zbog male crne knjižice, imao monstruozne planove (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA

fbi uključen u istragu

MISTERIOZNO SAMOUBISTVO MILIJARDERA PEDOFILA U ĆELIJI: Dan pre nego je Epstajn nađen mrtav, SKINUTA OZNAKA TAJNOSTI sa sudskih dokumenata i otkrivene OPASNE VEZE SA AMERIČKIM MOĆNICIMA! Panika zbog male crne knjižice, imao monstruozne planove (VIDEO)

Planeta -

Američki državni tužilac Vilijam Bar izjavio je da je zaprepašćen vešću da je Džefri Epstajn (669, milijarder i pedofil izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji.

"Samoubistvo Epstajna otvara mnoga pitanja na koje moraju da se nađu odgovori", rekao je Bar i dodao da se konsultovao sa službenicima Ministarstva pravosuđa koji će da otvore istragu okolnosti smrti Epstajna.

On je naveo da se istrazi priključio i Federalni istražni biro (FBI).

Epstajn je posle hapšenja 6. jula zadržan u zatvoru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnica. On je negirao krivicu za seksualnu trgovinu i zaveru. Tužioci su u optužnici naveli da je namamio desetine maloletnica uglavnom 14-ogodišnjakinja u svoje luksuzne domove i plaćao im za seksualne usluge. U optužnici stoji da je dogovarao da devojke gole izvode “masaže” i druge seksualne radnje i plaćao nekima od njih da vrbuju i druge devojke.

Njegove luksuzne rezidencije u Palm Biču i Njujorku kriju mračne tajne, a indikativno je da je Epstajn nađen mrtav dan nakon što su otkriveni dokumenti sa listom zlostavljanja mladih žena i svih povezanih u slučaju Epstajn. U petak je sud sa sudskih dokumenata, među kojima je i fotografija, Virdžinie Roberts Đufri i princa Endrua, akoja je nastala kada je ona je imala 17 godina skinuta oznaka tajnosti.

Epstajn je već pokušao da se ubije 25. jula. On je pronađen bez svesti u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu sa povredama vrata, ali je ostala misterija da li je povrede sam naneo. Činjenica da je u trenutku tragedije bio pod stalnim nadzorom kako ne bi ponovno pokušao samoubistvo, zbog čega se postavlja pitanje kakao je onda Epstajn uspeo da se obesi. Tužioci su izjavili da je tokom pretresa njegove kuće u Njujorku pronađena je gomila novca i dijamanata, ali i lažni pasoš sa prebivalištem u Saudijskoj Arabiji.

Desetine tinejdžerki, od kojih su neke imale samo 14 godina, navodno su prolazile kroz Epstajnov “salon za masažu” nekoliko puta dnevno. Epstajn je imao više osoba koje su mamile devojke predstavljajući ovog bivšeg nastavnika matematike kao dobročinitelja.

Epstajn je vodio evidenciju devojaka i zapisivao njihova imena u “malu crnu knjižicu”, u kojoj se nalazi više od stotinu imena. Devojke su odvođene u Epstajnove rezidencije, uključujući i Pariz. Epstajnov sekretar i osobe zadužene za regrutovanje devojaka redovno su organizovali orgije, organizovali i privatne letove, a devojke su obično plaćane 200 do 300 dolara po dolasku.

Nekoliko uglednih investitora i naučnika je potvrdilo da je Epstajn planirao da na svom ranču u Santa Feu napravi ‘’fabriku beba’’ i oplodi žene tako da se njegov DNK širi svetom. Skandal povezan s Epstajnom toliko je kompleksan da seže do Bele kuće. S njim se povezuju imena američkih moćnika, među kojima i Donalda Tramp i Bil Klinton.

Ovaj misteriozni milijarder i prijatelj brojnih prinčeva, političkih moćnika i biznismena, bio je optužen za seksualno zlostavljanje još 2005. godine, a zatvorsku kaznu od 13 meseci odslužio je 2008. Prema optužnici iz 2011. koju je podnela, jedna od žrtava, Virdžinija Roberts Đifrej, na njegovom privatnom karipskom ostrvu, poznat kao “otok orgija”, tvrdila je da je viđala i Klintona i britanskog princa Endrjua. Britanski je princ nakon toga bio optužen za seksualno zlostavljanje. Bakingemska palata i danas negira tu optužbu.

Prema njenom svedočenju, Epstajn je u svojoj kući postavio mnogobrojne skrivene kamere kako bi potajno snimao moćnike u seksualnim odnosima sa maloletnicama, navodno zbog ucene. Virdžinija je tvrdila da ju je zlostavljala Epstajnova bivša devojka Gislejn Maksvel, što je ona negirala.

Maksvelova je ćerka pokojnog mogula Roberta Maksvela, koji je imao mnogobrojne tabloide poput britanskog Dejli mirora. Prema svemu sudeći ona je imala ključnu ulogu u pedofilskom lancu, a prema najnovijim dokazima bila je Epstajnov “makro” za povezivanje sa elitom.

Dnevnici letova pokazuju da je od 2001. do 2003. Bil Klinton leteo Epstajnovim privatnim avionom, koji su mediji prozvali “Lolita ekspres”, čak 26 puta. Nakon hapšenja Epstajna 2006. godine, podaci federalne poreske agencije IRS dokazuju da je Epstajn te godine Fondaciji Klinton donirao 25.000 dolara.

Epstajn je redovito posećivao i rezidenciju Donalda Trampa u Plam Biču.

Arhivski video-snimak koji je NBC otkrio protekle nedelje pokazuje da su Tramp i Epstajn okruženi plesačicama u klubu Mar-a-Lago, a Maksvel je u pozadini. Prema Dejli mejlu, Tramp je bio čest gost na večerama u Epstajnovoj kući, koja je često bila puna golišavih modela. Epstajn je čak tvrdio da je upravo on upoznao prvu damu, Melaniju Tramp, sa predsednikom dok je još bila model.

Kurir.rs/Dejli mejl/Njujork tajms

Foto Profimedia, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track