Najnovije vesti

UKRAJINCI OVO NE MOGU DA MU OPROSTE: Putin sa Noćnim vukovima prokrstario Krimom, a imao je i poseban motor! (VIDEO)
Foto: AP

kao pravi bajker

UKRAJINCI OVO NE MOGU DA MU OPROSTE: Putin sa Noćnim vukovima prokrstario Krimom, a imao je i poseban motor! (VIDEO)

Planeta

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je protest zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Krimu.

"Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izražava oštar protest u vezi sa još jednom posetom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, neusaglašenom sa ukrajinskom stranom, privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine - Autonomnoj Republici Krim i gradu Sevastopolju 10. avgusta 2019“, navodi se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva.

1 / 6 Foto: AP

Ministarstvo ističe da je poseta ruskog predsednika "grubo narušavanje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine" od strane Rusije.

Putin je u subotu došao na međunarodni motociklistički šou u Sevastopolju, u organizaciji motociklističkog kluba "Noćni vukovi", upravljajući motorom "ural" sa kolicima u društvu lidera Krima Sergeja Aksjonova i vršioca dužnosti gubernatora Sevastopolja Mihaila Razvožajeva.

foto: AP

Ruski predsednik takođe je bio jedan od gledalaca jedinstvene predstave o istoriji Sevastopolja, postavljene na novoj sceni u Lučkom okrugu Državnog muzeja „Tauridski Hersones“, a razgovarao je i sa glavnim glumcima i pohvalio njihov rad.

Kijev je više puta upućivao protestne note kada su predsednik ili premijer Rusije posećivali poluostrvo. Međutim, Moskva vraća takve note bez razmatranja i reakcije.

foto: AP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije više puta je naglašavalo da niko nema pravo da govori ruskim vlastima kada i kako da posećuju subjekte Federacije.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...