Najnovije vesti

VELIKA POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Oslobođena kapija Idliba! Teroristi pobegli u najveći grad, počinje surov obračun!
Foto: EPA

USPEH

VELIKA POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Oslobođena kapija Idliba! Teroristi pobegli u najveći grad, počinje surov obračun!

Planeta

Sirijska vojska oslobodila je od terorista strateški važan grad Hobait, što će joj omogućiti izlaz prema jednom od najvećih gradova u provinciji Idlib ― Han Šejhunu.

"Vojska je uspostavila kontrolu nad gradom Hobaitom, na jugu provincije Idlib, nanevši teroristima Nusra fronta i njihovim saveznicima značajnu štetu u tehnici i ljudstvu", javio je provladin list Vatan i dodao da su preživeli teroristi pobegli u Han Šejhun.

Radio-stanica Šam FM ističe da se Hobait smatra jednim od uporišta militanata Nusre i svojevrsnom kapijom Idliba, pošto se nalazi na deset kilometara od Han Šejhuna.

Zvanični Damask je 1. avgusta na pregovorima o Siriji u glavnom gradu Kazahstana, Nur Sultanu, objavio o početku režima prekida vatre u zoni deeskalacije u Idlibu, uz uslov da oružane formacije poštuju rusko-turski sporazum iz Sočija od septembra 2018, koji uključuje povlačenje teškog i srednjeg naoružanja na 20 kilometara od kontakt-linije. Međutim, kasnije je sirijska vojska najavila nastavak vojnih operacija protiv terorističkih grupa u provinciji Idlib, zbog činjenice da militanti ne poštuju primirje, a Ankara nije ispunila dogovor iz Sočija.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...