PANIKA U AVIONU NEMAČKE VLADE: Šef diplomatije morao da leti manjom letelicom jer je let većom bio zabranjen zbog kvara
Foto: Profimedia

Incident

PANIKA U AVIONU NEMAČKE VLADE: Šef diplomatije morao da leti manjom letelicom jer je let većom bio zabranjen zbog kvara

Planeta -

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, što je još jedan u seriji problema sa flotom nemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Umesto da koristi veliki Erbas A321, kako je bilo planirano, ministar je morao da napusti vojni deo aerodroma Berlin-Tegel odakle je trebalo da krene na četvorodnevno putovanje po Sjedinjenim Državama i Kanadi, i prebaci se u drugi, manji avion, piše Dojče vele.

Tehničari su otkrili kvar na mlaznjaku - jednom od najnovijih aviona vladine flote, zbog čega su ga preventivno parkirali i zabranili let.

Prema informacijama nemačkog "Špigla", tehničari Bundesvera u Berlinu su na A321 otkrili pokvaren dihtung na krilu kroz koji je curio kerozin.

Zajedno sa delegacijom od oko 40 ljudi, Hajko Mas se prebacio u manju, rezervnu letelicu - Erbas A319 koja je brzo stigla iz Klena, tako da kašnjenja nije bilo.

To je četvrti put za pola godine da taj ministar ima problema s poslovnim putovanjima u inostranstvo, podseća DW i dodaje da je sredinom maja Mas zbog problema sa avionom u svoju prvu posetu Bugarskoj kao ministar spoljnih poslova stigao sa kašnjenjem od oko 70 minuta.

Krajem februara, na kraju posete Maliju, Mas je u prestonici Bamako morao da čeka 20 sati na drugi avion, pošto je sa letelicom kojom je stigao bilo problema.

Početkom aprila, prilikom sletanja u Njujork, na avionu je pukla guma, zbog čega je Mas morao da čeka više od sat vremena u avionu A340 i tako propustio početak neformalnog sastanka Saveta bezbednosti UN.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track