Najnovije vesti

PANIKA U AVIONU NEMAČKE VLADE: Šef diplomatije morao da leti manjom letelicom jer je let većom bio zabranjen zbog kvara
Foto: Profimedia

Incident

PANIKA U AVIONU NEMAČKE VLADE: Šef diplomatije morao da leti manjom letelicom jer je let većom bio zabranjen zbog kvara

Planeta

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, što je još jedan u seriji problema sa flotom nemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Umesto da koristi veliki Erbas A321, kako je bilo planirano, ministar je morao da napusti vojni deo aerodroma Berlin-Tegel odakle je trebalo da krene na četvorodnevno putovanje po Sjedinjenim Državama i Kanadi, i prebaci se u drugi, manji avion, piše Dojče vele.

 

Tehničari su otkrili kvar na mlaznjaku - jednom od najnovijih aviona vladine flote, zbog čega su ga preventivno parkirali i zabranili let.

 

Prema informacijama nemačkog "Špigla", tehničari Bundesvera u Berlinu su na A321 otkrili pokvaren dihtung na krilu kroz koji je curio kerozin.

Zajedno sa delegacijom od oko 40 ljudi, Hajko Mas se prebacio u manju, rezervnu letelicu - Erbas A319 koja je brzo stigla iz Klena, tako da kašnjenja nije bilo.

 

To je četvrti put za pola godine da taj ministar ima problema s poslovnim putovanjima u inostranstvo, podseća DW i dodaje da je sredinom maja Mas zbog problema sa avionom u svoju prvu posetu Bugarskoj kao ministar spoljnih poslova stigao sa kašnjenjem od oko 70 minuta.

 

Krajem februara, na kraju posete Maliju, Mas je u prestonici Bamako morao da čeka 20 sati na drugi avion, pošto je sa letelicom kojom je stigao bilo problema.

 

Početkom aprila, prilikom sletanja u Njujork, na avionu je pukla guma, zbog čega je Mas morao da čeka više od sat vremena u avionu A340 i tako propustio početak neformalnog sastanka Saveta bezbednosti UN.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia) 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...