Najnovije vesti

AMERIKA ZAPRETILA GRČKOJ: Nadrljali ste ako pomognete iranskom tankeru!
Foto: AP

OZBILJNO UPOZORENJE

AMERIKA ZAPRETILA GRČKOJ: Nadrljali ste ako pomognete iranskom tankeru!

Planeta

VAŠINGTON - SAD stavile su jasno do znanja vladi u Atini da bi svako nastojanje da se pomogne iranskom tankeru, koji plovi ka grčkim vodama nakon što je oslobođen u Gibraltaru, značilo podršku onima koje SAD smatra teroristima i da bi moglo da ima potencijalne krivične posledice.

 

To je rekao zvaničnik Stejt departmenta, koji je naveo da su Sjedinjene Države prenele svoju "snažnu poziciju" vladi u Atini u vezi sa iranskim tankerom, za koji Vašington tvrdi da nosi naftu za Siriju.

"Svako nastojanje da se pomogne tankeru može se smatrati pružanjem materijalne podrške onima koje je SAD označila za terorištičku organizaciju i može imati potencijalne krivične posledice", rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

 

Tanker "Adrijan Darija 1", otisnuo se iz gibraltarske luke kasno u nedelju i podaci za praćenje brodova pokazuju da plovi ka Kalamati u Grčkoj.

 

Američki zvaničnik rekao je da tanker prevozom nafte pomaže Islamskoj revolucionarnoj gardi, to jest iranskoj armiji, koju SAD smatraju terorističkom organizacijom.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...