NA DAN VENČANJA BILI SU PRESREĆNI, A NISU NI SANJALI KAKAV UŽAS IH ČEKA: Dok su slavili, njen otac je angažovao PLAĆENOG UBICU!
Foto: Facebook/Amrutha Pranay

TRAGIČAN KRAJ LJUBAVNE PRIČE

NA DAN VENČANJA BILI SU PRESREĆNI, A NISU NI SANJALI KAKAV UŽAS IH ČEKA: Dok su slavili, njen otac je angažovao PLAĆENOG UBICU!

Planeta -

Neverovatno ubistvo koje se dogodilo u Indiji ponovo je pokrenulo velike rasprave o klasnim razlikama i nepravdi koje vladaju u toj zemlji.

Naime, iako se zna da se pripadnici kasti uglavnom i dan-danas ne mešaju, priča o mladencima Pranaju Perumaliji i Amruti Varšini zapanjila je mnoge.

Njih dvoje su bili presrećni, a na sam dan venčanja nosili su vence od cveća, a rođaci su na njih bacali zrna pirinča. Ipak, dok su slavili, nisu ni slutili da su već te večeri u smrtnoj opasnosti. Samo nekoliko nedelja kasnije, muškarac im je prišao s leđa držeći u ruci veliki mesarski nož. Ubo je Pranaja u vrat usmrtivši ga na mestu.

foto: Facebook/Amrutha Pranay

Kako se navodi, nesrećni Pranaj je bio Dalit, odnosno, pripadnik kaste 'nedodirljivih', dok je 21-godišnja Amrute pripadala višoj kasti. Bogata i moćna porodica nije mogla da se pomiri sa njenim izborom, pa je venčanje posmatrala kao poniženje. Amrutin otac je bio toliko besan da je angažovao plaćene ubice da ubiju mladoženju.

Amruta je preživela napad i sada živi s Pranajevim roditeljima u naselju nedodirljivih, gde se brine o šestomesečnom sinu. Zbog sopstvene bezbednosti, ne izlazi iz kuće koja je u potpunosti pokrivena nadzornim kamerama.

foto: Facebook/Amrutha Pranay

Pranajeva porodica je uspela da pobegne iz bede Dalita, zahvaljujući ocu koji je celog života radio kao činovnik u jednoj osiguravajućoj kompaniji. Amruta je, sa druge strane, odrasla u luksuznoj kući koju je sagradio njen otac, bogati investitor.

Kada je Amruta krenula u školu, roditelji su joj strogo zabranili da se druži s pripadnicima nižih kasti. Ipak, kada je u devetom razredu otišla u bioskop, počela je ljubavna priča koja će imati tragičan kraj. Prepoznala je Pranaja iz škole. Godinu dana stariji mladić bio je inteligentan i atletski građen, odmah ju je privukao. Počeli su se da se dopisuju, a potom i razgovaraju preko telefona.

foto: Facebook/Amrutha Pranay

Međutim, prijateljstvo je izazvalo probleme kada je njen otac saznao da se druže.

Amru je tada brutalno pretukao, oduzeo joj mobilni telefon i laptop te upisao u drugu školu. Narednih nekoliko godina par se uopšte nije video.

"Mogu te udati za prosjaka iz više kaste, ali nećeš se udati ni za koga iz niže", govorio joj je otac opsednut kastama. Kada je došlo vreme za fakultet, Amruta se obratila Pranaju. Skovali su plan da pobegnu i potajno se venčaju.

Došao je i taj dan - 30. januar 2018. godine, kada joj je majka otišla na popodnevnu dremku, a Amruta se sa unapred pripremljenom haljinom iskrala iz kuće.

foto: Facebook/Amrutha Pranay

Hteli su da izvade pasoše i pripremali su se za test engleskog jezika jer im je želja bila da pobegnu u Australiju i tamo pokrenu posao.

Venčali su se u prisustvu tek nekolicine prijatelja i članova porodice.

Ipak, nakon venčanja vratili su se kućama i čekali pasoše, a pet meseci kasnije Amruta je ustanovila da je trudna pa su selidbu u Australiju odložili. Tada su odlučili da organizuju svadbeno slavlje.

Roditelja mlade nije bilo. Oni su u tom trenutku planirali mladoženjino ubistvo.

Prema sudskim dokumentima, Amrutin otac platio je 150 hiljada dolara za ubistvo zeta, a u organizaciji zločina kao posrednik mu je pomogao visokopozicionirani lokalni političar.

Posle gnusnog ubistva na izlazu iz ordinacije u koju su došli na kontrolu trudnoće, Amruta je nazvala oca, što su zabeležile i nadzorne kamere.

"Šta si to učinio", zavrištala je i onesvestila se.

Mladićevo ubistvo duboko je podelilo lokalnu javnost. Dok su brojni dolazili u kuću ubijenog "nedodirljivog" da iskažu podršku, a neki čak i predlagali da se mladom Indijcu podigne spomenik, drugi su govorili kako se to moglo i očekivati s obzirom da se radilo o nemogućem i neprihvatljivom braku.

U Indiji su i danas česti ovakvi slučajevi, a koliko je problem dubok svedoči i činjenica da je ćerka jednog političara iz vladajuće stranke u Indiji javno zatražila zaštitu od svog oca nakon zato što se udala za 'nedodirljivog'.

Kurir.rs/Vašington post Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track