SAMIT G7: TRAMP ODUŠEVLJEN DŽONSONOM! On je pravi čovek da izvede svoju zemlju iz EU
Foto: EPA

NAŠLI SE

SAMIT G7: TRAMP ODUŠEVLJEN DŽONSONOM! On je pravi čovek da izvede svoju zemlju iz EU

Planeta -

Boris Džonson je pravi čovek da izvede svoju zemlju iz EU, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp tokom susreta s britanskim premijerom u Bijaricu, gde se održava samit G7.

Na pitanje koji bi dao savet Džonsonu za Bregzit, Tramp je rekao da njemu ne treba savet, jer je "pravi čovek za taj posao".

foto: EPA

Ali zato je obećao da će SAD i Velika Britanija odmah posle Breghita potpisati "veliki trgovinski sporazum".

Džonson je rekao da će trgovinski pregovori sa SAD biti teški, ali da postoje ogromne šanse i mogućnosti za britanske kompanije na američkom tržištu.

foto: EPA

Inače, Tramp je izjavio i da je "svakako moguće" da će pozvati predsednika Rusije Vladimira Putina kao gosta na samit G7 naredne godine u SAD, objavila je agencija Blumberg. On je ranije pozvao da se Rusija vrati u nekadašnji format G8.

UHAPŠENO 68 DEMONSTRANATA

Francuske vlasti uhapsile su 68 osoba koje su učestvovale u protestima u Bajonu, u blizini Bijarica, gde se održava samit G7.

Iz regionalne uprave navode da su uhapšeni optuženi za bacanje tvrdih predmeta, prikrivanje lica i posedovanje predmeta koji se mogu upotrebiti kao oružje.

Francuska policija ispalila je u subotu suzavac i upotrebila vodeni top protiv 400 učesnika protesta koji se bore protiv kapitalizma, a koji su blokirali puteve u Bajonu. Iz regionalne uprave saopštili su da nije bilo povređenih u tim sukobima.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track