Monstruozno: Silovanoj devojci preti zatvor

Monstruozno: Silovanoj devojci preti zatvor

Planeta -
Sedamnaestogodišnjakinja bi mogla bi da bude osuđena na zatvorsku kaznu zbog toga što je na je Tviteru otkrila identitet dvojice maloletnika koji su je silovali

LUSIVIL - Jedna sedamnaestogodišnja devojka iz Kentakija mogla bi da bude osuđena na zatvorsku kaznu zbog toga što je na je Tviteru objavila imena dvojice maloletnika koji su je silovali. Kako prenosi Kurijer žurnal, Savana Ditrih je, ljuta zbog toga što će mladići koji su je silovali dobiti niske kazne, na Tviteru objavila njihova imena, jer su, kako je napisala, od njenog života napravili pakao.

Roditelji devojke su tražili da suđenje bude javno, ali je suprotna strana u postupku bila izričito protiv toga. Posle objavljivanja imena silovatelja, sud će devojci najverovatnije izreći zatvorsku kaznu zbog nepoštovanja odredbe o tajosti identiteta maloletnih osoba. Devojka je silovana u augustu prošle godine, kada je na jednoj zabavi popila veću količinu alkohola i pala u nesvest.

Dvojica maloletnika su bili svesni da nije pri svesti, ali su je ipak silovali i sve to snimili i kasnije pokazivali snimke prijateljima. Advokati silovane devojke tvrde da ona na osnovu Prvog amandmana ima pravo na javno suđenje, dok su zastupnici presupnika zatražili da suđenje bude zatvoreno za javnost. Kako prenosi Klix, mladići su se nagodili sa tužilaštvom i priznali krivicu za seksualno zlostavljanje i voajerizam. Sudija je sve prisutne u sudnici upozorio da ne smeju javno govoriti o tome šta se pričalo na sudu, niti o detaljima tog događaja. "Ispada da u Luisvilu silovatelji imaju veća prava od žrtve", napisla je silovana devojka na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track