Sandžaklije se bore protiv Asada u Damasku!

Sandžaklije se bore protiv Asada u Damasku!

Planeta -
Jedinica pod imenom "Tevhid Sandžak" na ulicama Damaska u redovima sirijskih pobunjenika

Komadant "Tevhid Sandžaka", jedne od najvećih opozicionih jedinica u predelu grada Alepa Abdulaziz Selame, izjavio je da za cilj imaju rušenje Asadovog režima do kraja ramazana, čime će, kako je rekao proslaviti "dvostruki bajram", prenosi portal Sandžak pres.

Ekipa agencije Anadolija uspela je danas da uđe u komandu opozicionih snaga u Alepu, koji neumorno deluju u rušenju Asadovog režima. Opoziciona jedinica "Tevhid Sandžcak" koja neprestano deluje u velikim operacijama tokom proteklih dana, nastavlja sa borbama i ima za cilj da sruši režim u toku meseca ramazana. U izjavi za agenciju Anadolija komadant Abdulaziz Selame, rekao je da su njihove snage zauzele ruralne delove, te da je ostao još centar grada Alepa.

"Režim će pasti osvajanjem gradova. U toku narednih dana sa ostalim jedinicama ćemo zauzeti kompletan Alep. Sirijska vojska doživela je velike poraze. Mogli smo videti u zadnjih mesec dana da je puno sirijskih vojnika dezertiralo. Oni se bore bez vere, dok se mi borimo za veru i za čast. Uništićemo režim do kraja ramazana i slavićemo dvostruki bajram" istakao je Selame.Opozicioni komadant Mamun Kilzi, koji je ranjen u poslednjim borbama u Karablusu nedaleko od Alepa, rekao je da se opoziciona vojska bori za svoje ljude i svoju zemlju.

"Režim svojim vojnicima daje razne opijate kako bi počinili više masakra i zločina. U Alepu tenkovima gađaju stanovništvo. Nemaju hrabrosti da se bore prsa u prsa. Ali sve će biti gotovo u roku meseca ramazana. Uz Božiju pomoć u slavićemo dva bajrama" rekao je Kilzi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track