POTRESNA ISPOVEST ČOVEKA ČIJA JE PORODICA IZGORELA U POŽARU NA BRODU U KALIFORNIJI: Nije im bilo spasa! Kad bih mogao da kažem mami da je volim! (VIDEO)
Foto: EPA

TRAGEDIJA

POTRESNA ISPOVEST ČOVEKA ČIJA JE PORODICA IZGORELA U POŽARU NA BRODU U KALIFORNIJI: Nije im bilo spasa! Kad bih mogao da kažem mami da je volim! (VIDEO)

Planeta -

Obalska straža obustavila je potragu za osobama koje su stradale u požaru na brodu kod Santa Kruza u Kaliforniji, verujući da nema preživelih. Prema zvaničnim informacijama pronađeno je 20 tela, a veruje se da su još 14 osoba izgubile živote u tragediji.

Vest o obustavljanju potrage naročito je pogodila Dominika Selgu, koji je u plamenu na brodu izgubio čak petoro članova porodice.

"Ne želite da verujete da su mrtvi. Nadate se da postoji bar jedan odsto šanse da je neko od njih preživeo. Ali u ovom trenutku moje srce je svesno situacije", rekao je Selga, a prenosi CBS news.

Na brodu "Konsepšn" su za vreme nesreće bili njegova majka, očuh i tri polusestre. Selga je takođe izgubio nadu da su njegovi voljeni preživeli.

"Bili su smešteni skroz ispod palube, u malim kabinama sa krevetima. Nije im bilo spasa. Pomislio sam da je to samo ružan san, noćna mora", istakao je neutešni čovek, koji samo želi da sazna šta se dogodilo sa njegovim najmilijima.

"Ako postoji samo jedna stvar koju mogu da kažem mami, rekao bih: "Volim te" i to je sve", prošaptao je kroz suze.

Porodica je bila na krstarenju kako bi proslavila rođendan njegovog očuha, koji je u sredu trebalo da napuni 61 godinu.

Spasioci su uložili dosta napora da pronađu preživele. Do sada su našli 20 leševa, 11 muškaraca i devet žena, a u sredu su obustavili potragu.

Čeri Mekdonu rekla je da je na brodu bila njena 25-godišnja ćerka.

"Nikad nisam mislila da ću morati da prođem kroz ovo", rekla je plakajući i dodala: "Samo je sledila svoje snove. Volela je da plovi, volela je brodove, obožavala je ronjenje".

Među putnicima je bio i iskusni ronilac Kristi Finstad (41), koji je bio instruktor ronjenja i na brodu je bio sa svojih nekoliko učenika.

Prema rečima zvaničnika, olupina broda je sada na dnu okeana, a pronađene žrtve će uskoro biti identifikovane.

Prema izgledu tela žrtava, može se uočiti da je požar bio izuzetno jak i da je smrt nastupila usled ekstremnh opekotina.

Kurir.rs/CBS news

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja