OVO SU POSLEDNJI TRENUCI NAJBRŽE ŽENE NA SVETU: Htela u pustinji da obori sopstveni rekord, ali je nešto krenulo po zlu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VOZILO NAPRAVLJENO OD MLAZNOG AVIONA

OVO SU POSLEDNJI TRENUCI NAJBRŽE ŽENE NA SVETU: Htela u pustinji da obori sopstveni rekord, ali je nešto krenulo po zlu! (VIDEO)

Planeta -

Amerikanka Džesi Kombs (39) poginula je krajem avgusta dok je pokušavala da sruši sopstveni rekord. Sada je objavljen snimak iz pustinje Alvord u Oregonu koji pokazuje njene poslednje trenutke.

Još se utvrđuje da li je možda udarac izazvao požar u vozilu. Džesi Kombs je u oktobru 2013. postala najbrža žena na četiri točka u svetu postigavši brzinu od 631 km/h vozeći automobil na mlazni pogon "Nort Ameriken igl (NAE) supersonik spid čalendžer".

Igl je vozilo koja je sastavljeno od ostataka mlaznog aviona F-104 "lokhid startfajter". Istražitelji se nadaju da će im podaci iz kompjutera vozila otkriti šta je krenulo po zlu. Članovi Džesine porodice su rekli da je umrla okružena svojim najmilijima.

"Napustila je ovu zemlju vozeći brže nego ijedna druga žena u istoriji", objavila je porodica.

Inače, Džesi je pre pogibije na Instagramu napisala da oni koji žele, mogu da postigne velike stvari.

"Ljudi kažu da sam luda, a ja im kažem hvala", napisala je Džesi. Njen dečko Teri Meden je rekao kako su posle nesreće uradili sve kako bi je spasli.

"Mogao sam da je zaustavim da sam hteo, ali poginula je dok je radila ono što voli. Sve bih dao da je ovo samo ružan san", napisao je Meden.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track