DŽONSONU JE OVA NOVINARKA DOŠLA GLAVE: Rekla je njegovom bratu "Ili ja ili Boris", a bliska je i sa njegovom bivšom!
Foto: Profimedia, Youtube prtscr / Good Morning Britainž

snaja zabiberila

DŽONSONU JE OVA NOVINARKA DOŠLA GLAVE: Rekla je njegovom bratu "Ili ja ili Boris", a bliska je i sa njegovom bivšom!

Planeta -

Pored mnogih udaraca koje je u poslednjih nekoliko dana pretrpeo britanski premijer Boris Džonson zbog svoje politike, onaj koji ga je sigurno najviše zaboleo je odlazak iz vlade njegovog rođenog brata Džoa Džonsona.

Tako je, kako pišu britanski mediji, ministar za univerzitete, nauku i istraživanja napustio vladu na čijem je čelu njegov brat jer je "podlegao pritisku" svoje žene. Amelije Džentlmen (47).

Amelija, koja je inače novinarka lista Gardijan, navodno je zapretila svom mužu rečenicom: "Ili ja, ili Boris". Rezultat pritiska bila je njegova ostavka pod obrazloženjem "nerešive rastrzanosti između lojalnosti prema porodici i nacionalnih interesa".

foto: Youtube prtscr / Good Morning Britainž

Amelija, međutim nije samo imala problem sa svojim deverom zbog različitih političkih stavova, jer je poznato da je bliža laburistima, već i zbog odanosti Borisovoj bivšoj ženi.

Kako se saznaje, Amelija je bliska sa Marinom Viler, bivšom premijerovom suprugom, i bila je na njenoj strani tokom njihovog razvoda.

"Bilo joj je veoma teško da gleda šta njena jetrva proživljava zbog Borisa" rekao je izvor za "Dejli Mejl" i dodaje:

foto: Profimedia

"Dok se Marina oporavljala od dve operacije raka grlića materice, Boris se smucao naokolo sa Keri Sajmonds. Amelija to nije mogla da prihvati i stalno se ljutila na Džoa zbog toga" dodaje izvor.

Drugi izvor pak dodaje da je Ameliji zaista prekipelo zbog njegovog ponašanju u državi.

"Kada je videla da se Borisova vlada sve više deli dok on preti da prekrši zakon, obećava da će izvući državu iz EU i radije umreti nego što će tražiti produžetak roka za Bregzit, smučilo joj se. Rekla je Džou da mora da bira između nje i svog brata" dodao je isti izvor.

Džo i Amelija, članica Laburističke stranke i ćerka umetnika Dejvida Džentlmena, imaju dvoje dece, a 2017. godine je dobila nagradu kao novinar godine.

Kurir.rs / Daily Mail

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track