TRUDOA RAZAPELI ZBOG SLIKE OD PRE 18 GODINA: Obukao se kao Aladin i zacrnio lice na MASKENBALU, sad se izvinjava zbog RASIZMA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

POLITIČKO CEPIDLAČENJE

TRUDOA RAZAPELI ZBOG SLIKE OD PRE 18 GODINA: Obukao se kao Aladin i zacrnio lice na MASKENBALU, sad se izvinjava zbog RASIZMA! (VIDEO)

Planeta -


OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo izvinio se zato što je na jednom maskenbalu namazao lice crnom bojom, pošto ga pet nedelja pred izbore prozivaju zbog fotografije s tog događaja koju je neko baš sada objavio u javnosti.

Fotografija tada 29-godišnjeg Trudoa s licem koji je zatamnjeno šminkom glavni je izazov za lidera koji često govori o važnostii borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla.

"Trebalo je da znam bolje, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio", rekao je Trudo pošto je Tajm objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom.

Na gala prijemu koji je tematski bio posvećen Arapskim noćima, obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku, rekao je Trudo.

Kanadski premijer je, kako se navodi, u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endru Širom uoči saveznih izbora 21. oktobra, a Šir koristi objavljivanje ove fotografije da maksimalno poentira, pa na sve strane izjavljuje da je veoma šokiran i razočaran.

"To šminkanje delo je otvorenog podsmeha i rasizma. Kanađani su sada videli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i ko nije spreman upravljati ovom zemljom", rekao je novinarima u Kvebeku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track