Najnovije vesti

OGROMNA ZAPLENA DROGE U INDIJI, NA BRODU NAŠLI TONU KETAMINA: Šverceri noću putovali Indijskim okeanom bez svetala, ali nisu promakli policiji (FOTO)
Foto: EPA/INDIA COAST GAURD

borba protiv narkotika

OGROMNA ZAPLENA DROGE U INDIJI, NA BRODU NAŠLI TONU KETAMINA: Šverceri noću putovali Indijskim okeanom bez svetala, ali nisu promakli policiji (FOTO)

Planeta

Indijska obalska straža je zaplenila više od tone ketamina i uhapsila šest Mjanmaraca, članova posade broda koji je drogu prevozio, saopštile su indijske vlasti.

Droga vredna oko 42 miliona dolara nalazila se u brodu koji je u sredu uočio avion obalske straže dok je ugašenih svetala plovio Indijskim okeanom, navelo je indijsko ministarstvo odbrane.

 

Posada broda nije odgovarala na radio poruke pa su se pripadnici obalske straže na kraju ukrcali na plovilo. U petak su naišli na "57 kesa sa sumnjivom supstancom".

foto: EPA/INDIA COAST GAURD

"Preliminarna analiza je pokazala da je sumnjiva supstanca ketamin. On se nalazio na brodu, u 1.160 paketa od jednog kilograma", navedeno je u saopštenju.

 

Šest uhapšenih Mjanmaraca kao i tovar broda su prebačeni u Port Bler, glavni grad indijske teritorije Andamanska i Nikobarska ostrva.

Oni su rekli da su Mjanmar napustili 14. septembra.

Andamanska i Nikobarska ostrva se nalaze u blizini obala jugoistočne Azije, nedaleko od Mjanmara.

 

Delovi Laosa, Tajlanda i Mjanmara se nalaze u regionu "Zlatnog trougla", čvorišta trgovine metamfetaminima odakle se droga šalje ka ostatku jugoistočne Azije.

 

(Kurir.rs/Beta-AFP/Foto: EPA) 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...