Najnovije vesti

GAZILI KINESKU ZASTAVU, UNIŠTILI STANICU METROA I ZAPALILI DVE ULICE: Ovo je bilans današnjeg divljanja demonstranata u Hongkongu (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

protest

GAZILI KINESKU ZASTAVU, UNIŠTILI STANICU METROA I ZAPALILI DVE ULICE: Ovo je bilans današnjeg divljanja demonstranata u Hongkongu (FOTO, VIDEO)

Planeta

Demonstranti u Hongkongu gazili su danas kinesku zastavu, oštetili stanicu metroa i zapalili najmanje dve ulice.

Demonstranti su prethodno upali u šoping centar u distriktu Šatin, gde je policija upotrebila suzavac da bi ih rasterala, preneo je AP.

Oni su demolirali i obližnju železničku stanicu koja je zatvorena, preneo je Rojters.

Hongkoška policija zauzela je ranije danas pozicije na glavnoj železničkoj stanici na putu ka aerodromu, kako bi sprečila da anti-vladini demonstranti ponovo ugroze vazdušni saobraćaj, nakon nasilnih sukoba na ulicama te teritorije pod vlašću Kine protekle noći.

Aerodrom je već bio na meti demonstranata koji su blokirali salu za dolaske, prilazne hodnike, palili vatre na ulicama obližnjeg grada Tung Čung i razbili tamošnju stanicu metroa.

1 / 5 Foto: EPA

Demonstranti u Hongkongu zapalili su juče kinesku zastavu, a policija je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Policija je optužila pojedine od demonstranata da su bacali Molotovljeve koktele nakon marša više od hiljadu njih u Tuen Munu, distriktu na severozapadu grada, preneo je AP.

Demonstranti su prešli oko dva kilometra od igrališta do zgrade vlade.

Protest je bio relativno mali u odnosu na prethodne demnostracije koje se održavaju svakog vikenda od juna meseca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...