Najnovije vesti

KOMBIJEM UBIO 10 PEŠAKA ZATO ŠTO NIJE IMAO S KIM DA SE KR*SNE! Uradio sam to jer mrzim žene i sve koji imaju seks! Čitav pokret muškaraca misli kao ja i samo ČEKA VREME DA UBIJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

HOROR U KANADI

KOMBIJEM UBIO 10 PEŠAKA ZATO ŠTO NIJE IMAO S KIM DA SE KR*SNE! Uradio sam to jer mrzim žene i sve koji imaju seks! Čitav pokret muškaraca misli kao ja i samo ČEKA VREME DA UBIJE! (VIDEO)

Planeta

TORONTO - Kanađanin Alek Minesijan, koji je pre godinu i po dana kombijem usmrtio 10 pešaka u Torontu, rekao je policiji da pripada onlajn zajednici seksualno frustriranih muškaraca, "beta mužjaka", koji iz mržnje prema ženama i "alfa mužjacima" koji imaju seksualne odnose, planiraju razne napade.

Protiv Minesijana je podignuto 10 optužnica za ubistvo s umišljajem i 16 optužnica za pokušaj ubistva zato što je 23. jula 2018. iznajmljenim kombijem uleteo u masu pešaka u Torontu i nasmrt izgazio osam žena i dvojicu muškaraca, stare između 22 i 94 godine.

On je policiji dao izjavu samo nekoliko sati nakon napada, a danas je skinuta zabranja objavljivanja zapisnika sa ispitivanja. Minesijan, koji je tada imao 25 godina, priznao je detektivu Robu Tomasu da bi nastavio da gazi ljude da mu neki pijanac nije razbio šoferšajbnu i smanjio mu vidljivost-

foto: Printscreen YouTube

"Osećam da sam ispunio svoju misiju", odgovorio je kad ga je detektiv pitao kako se oseća zbog smrti deset osoba.Takođe je priznao da nikad nije imao devojku, mada nije imao ni problema sa njima. Njegova mržnja prema ženama datira od žurke za Noć veštica 2013, kad je video da devojke prihvataju udvaranje "velikih frajera" i smeju se i grle s njima.

"Smatram sebe vrhunskim džentlmenom. Bio sam besan što one daju svoju ljubav i naklonost odvratnim životinjama", ispričao je. A onda ga je kolega sa koledža uveo u onlajn zajednicu muškaraca koji mrze muškarce, žive u "nedobrovoljnom celibatu" i besni su na društvo jer sami "ne mogu da se kresnu".

foto: Printscreen YouTube

Objekti mržnje te grupe su "Čad" i "Stejsi", simboli seksualno aktivnih muškaraca i žena kojima se stalno posreći zbog nefer društvenih standarda, dok su isti društveni aršini krivi za to što oni, beta mužjaci, nemaju seksualni život. 

foto: Printscreen YouTube

Priznao je i da je bio u kontaktu s vođom pokreta "nedobrovoljnog celibata" Eliotom Rodžerom, koji je objavio manifest protiv žena koje su ga odbile, a zatim ubio šestoro a ranio 13 odoba u pucnjavi 2014. kod Univerziteta Kalfiornija pre nego što je izvršio samoubistvo. Minesijan je rekao da je "radikalizovan" otprilike u vreme kada je Rodžer izveo napad.

foto: Printscreen YouTube

"Mislio sam da je vreme da preduzmem akciju a ne samo da sedim sa strane i trujem se svojom tugom", rekao je on. Konačno, Minesijan je rekao da je želeo da izazove policajca u kog je upirao oružje da ga ubije, ali policajac je imao jake nerve i dovoljno iskustva da ga, posle odmeravanja snaga, razoruža i uhapsi. Evo kako je to izgledalo:

Suđenje Minesijanu počinje u februaru, a sudija En Moloj rekla je letos da će njegova izjava policiji biti jedan od ključnih dokaza tužilaštva kao i da će njegovo psihičko stanje biti relevantno.

Kurir.rs/Tanjug/The Globe and Mail

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...