Najnovije vesti

MISTERIJA PORODICE KOJA JE U PODRUMU ČEKALA SMAK SVETA JE POSTALA JOŠ VEĆA: Ovo je sin koji je alarmirao policiju, a sve su začudile njegove slike na Instagramu! (VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

ZAISTA BIZARNO

MISTERIJA PORODICE KOJA JE U PODRUMU ČEKALA SMAK SVETA JE POSTALA JOŠ VEĆA: Ovo je sin koji je alarmirao policiju, a sve su začudile njegove slike na Instagramu! (VIDEO)

Planeta

Kada se neobrijani mladić (25) pojavio u jednom pabu u holandskom Ruinervoldu, niko nije mogao ni da pomisli da je on proteklih 9 godina proveo u podrumu porodične kuće, čekajući smak sveta.

On je posle pet piva podelio sa lokalnim meštanima svoju priču, posle čega je pozvana policija.

Policija kaže da je Jan Zon van Dorsten poslednjih devet godina živeo u „malom zatvorenom prostoru“ u kući u Ruinervoldu, 60 milja severno od Amsterdama.

Kuća u kojoj su živeli
Kuća u kojoj su živeli foto: EPA

Odveo je službenike do zabačene kuće, gde su zajedno sa ocem zatekli Janovih četvoro braće i sestara, starih između 18 i 25 godina.

Porodica je odvedena na sigurno mesto, dok je sedma osoba - Austrijanac Josef B. (58), verovatno otac, uhapšen.

Istražitelji priznaju da su duboko zbunjeni slučajem i još traže odgovore na mnoga pitanja - da li je porodica držana protiv njihove volje i koja je tačno veza bila sa Josefom B.

Takođe, ne zna se tačno šta se dogodilo sa majkom dece.

Misteriju još više produbljuje činjenica da je Jan, najstariji sin, imao pristup društvenim medijima i bio je aktivan na Fejsbuku od juna ove godine.

Posle 9 godina pauze, Jan se iznenada ponovo aktivirao na društvenim mrežama postom kojim je objavio da radi kao menadžer onlajn prodavnice u Krekonatu, smeštenom u Mepelu, selu na oko četiri kilometra od Ruinervolda.

Za sada se ne zna jesu li ove fotografije lažne i koliko su stare. Pretpostavlja se da je nekoliko fotografija uslikao na putu ka pabu. Postavljanje slika na društvenim mrežama se svakako ne poklapa sa njihovom pričom da su živeli u izolaciji.

Na društvenim mrežama je naveo da je rođen 1994. godine, a da se o njemu i braći i sestrama brinuo otac posle smrti majke 2004. godine.

Lokalni mediji opisuju Josefa B. kao "zanatliju" i "čoveka sa neobičnim poslovima" koji je imao malu vlastitu radionicu u Mepelu.

Alida ten Oever, nekadašnja vlasnica kuće koja ju je iznajmljivala Josefu, rekla je da je on uvek plaćao kiriju na vreme i da nikada nije videla tragove drugih ljudi koji žive na tom imanju. Komšije su rekle da je Josef bio zatvoren čovek koji nikada nije puštao posetioce u kuću.

Povrće se uzgajalo na parcelama koje okružuju imanje, a takođe su imali kozu.

Josefa su često viđali sa dvogledom, a odvraćao je svakoga ko bi zalutao preblizu. Meštani su rekli su da je u dvorištu bila sigurnosna kamera, a da a u selu postoji sumnja da Josef uzgaja kanabis.

Gradonačelnik Ruinervolda Roger de Grut rekao je konferenciji za štampu da ni on ni policija nikada nisu videli nešto slično. Govoreći o unutrašnjosti kuće, dodao je: "Policija je pronašla brojne sobe sa improvizovanim nameštajem u kojem je porodica živela u povučenom postojanju. Tu je pronađeno šestoro".

Negirao je da porodica živi u podrumu. U saopštenju lokalne policije navodi se da Josef B odbija saradnju, ali je pritvoren i saslušan.

Kurir.rs/Hln.be Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...