Najnovije vesti

AMERI NEĆE SKORO MASOVNO PROIZVODITI HIPERSONIČNO ORUŽJE: Glavni problem nije tehnologija već nešto sasvim drugo! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

jasno

AMERI NEĆE SKORO MASOVNO PROIZVODITI HIPERSONIČNO ORUŽJE: Glavni problem nije tehnologija već nešto sasvim drugo! (VIDEO)

Planeta

Kompanija Lokid Martin otkrila je glavni problem razvoja hipersoničnog oružja.

Tehnologija za proizvodnju hipersoničnoh oružija nije više vodeći problem u Sjedinjenim Državama.

Erik Šerf, vodeći industrijski stručnjak za hiperzvučnu tehnologiju iz Lokid Martina, rekao je da će najvažniji izazov za proizvodnju i integrisanje hipersoničnog masovnog oružja biti povezan sa lancem snabdevanja potrebnim da se ovo oružje proizvede u velikim količinama, navodi Breaking Defense .

Lokid Martin, sa svoje strane, kaže da čini sve što je u njegovoj moći da obezbedi protok materijala i inženjera za razvoj hipersoničnog oružja u zemlji.

Imajte na umu da je problem već pogodio jedan od najvažnijih programa Pentagona, F-35, kao i projekat rakete vazduh-zemlja JASSM.

Za američke snage, hipersonično oružje deo je njihove strategije za raznoliko naoružanje. Međutim, smanjenje potrošnje za odbranu narušilo bi programski raspored. Šerf vjeruje da će američka vojska dobiti svoj hipersonični program naoružanja do 2023. godine ako Kongres usvoji zakon koji reguliše troškove odbrane.

Suočen sa situacijom, izvršni direktor Lokid Martina, Merilin Hjuson, uveravala je investitore da Pentagon neće smanjiti nabavku aviona F-35, čak i nakon kritika šefa Odeljenja za odbranu.

Oštro je kritikovala američkog ministra odbrane Petrika Šenahana zbog visokih troškova F-35, u poređenju sa jeftinijom varijantom koji se prodaje po ceni od 90 miliona dolara po jedinici.

Prema zvaničniku ministarstva odbrane, Šenahan je koristio "loše reči" tokom sastanka u Pentagonu na visokom nivou, oštro kritikujući neviđeni program zbog neverovatnih troškova i zastoja izradeaviona.

Međutim, Hjuson je prokomentarisao da Pentagon razmatra kupovinu F-15 od Boinga, jednog od glavnih konkurenata Lokid-a za vojne ugovore, osiguravajući da kompanija radi na smanjenju troškova aviona na 80 miliona dolara.

Američki program "F-35 Fighter Development", koji je započeo 1992., najskuplji je svetski program naoružanja, koji je dostigao 1,5 biliona dolara do 2030. Međutim, stručnjaci i političari taj program široko kritikuju zbog troškova, kašnjenja i neuspeha.

Kurir.rs/Fort-Russ

Foto: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...