Najnovije vesti

PREDSTAVLJALA JE IRAN NA TAKMIČENJU LEPOTE, A SADA JE NA CRVENOJ INTERPOLOVOJ POTERNICI: Rodna zemlja je traži zbog napada, a ona strahuje da će je ubiti ako je vrate tamo! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Yoututbe

zadržana na filipinima

PREDSTAVLJALA JE IRAN NA TAKMIČENJU LEPOTE, A SADA JE NA CRVENOJ INTERPOLOVOJ POTERNICI: Rodna zemlja je traži zbog napada, a ona strahuje da će je ubiti ako je vrate tamo! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Iranska lepotica moli Filipine za azil, strahujući da će je ubiti u rođenoj zemlji ako je deportuju nakon što je Teheran zatražio njeno izručenje zbog napada.

Bahare Zare Bahari (31), studentkinja stomatoogije, koja je predstavljala Iran na takmičenju lepote 2018. godine u Manili, zadržana je na aerodromu Ninoj Akino na Filipinima šest dana nakon što je Iran izdao crvenu Interpolovu poternicu.

Lepotica kaže da je optužba za napad "velika laž" i veruje da je postala meta zbog svojih političkih stavova o Islamskoj republici i podršci ženskih prava, piše Dejli mejl.

"Ako me pošalju u Iran, ubiće me tamo", rekla je ona za britanski Telegraf. Dodala je kako nema informacija zašto je ovoliko dugo drže.

Vlasti Filipina rekle su da je ona "zadržana" od ulaska na njihovu teritoriju zbog crvene poternice.

Optužba protiv Bahari odnosi se na navodni incident s iranskim državljaninom na Filipinima.

Lepotica je zatražila azil na Filipinima, o čemu još nije odlučeno.

Bahari je u januari na reviji nosila fotografiju Reze Pahlavija, poslednjeg naslednika carske države Iran, dok je bila umotana u predrevolucionarnu zastavu.

Pahlavi, koji živi u egzilu, doživljava se kao šampion demokratije i neko ko bi jednog dana mogao da pomogne u donošenju postklerikalne države.

Bahari se boji za svoj život i strahuje da bi mogla da provede 25 godina u iranskom zatvoru.

Poriče da je počinila bilo kakav zločin na Filipinima ili u Iranu.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...