ZOVU U POMOĆ VIJETNAMCE ZBOG KAMIONA SMRTI: Britanska policija najviše zabrinutih ima iz Vijetnama! Traže rođake i prijatelje!
Foto: AP / Alastair Grant

ne zna se identitet stradalih

ZOVU U POMOĆ VIJETNAMCE ZBOG KAMIONA SMRTI: Britanska policija najviše zabrinutih ima iz Vijetnama! Traže rođake i prijatelje!

Planeta -

Britanska policija traži pomoć od članova vijetnamske zajednice u toj zemlji i inostranstvu da identifikuje tela 39 osoba, koje su pronađene u kamionu u pokrajini Eseks, izjavio je danas glavni inspektor Martin Pasmor.

Obraćajući se novinarima, Pasmor je rekao da ne može da isključi da među žrtvama ima pripadnika drugih nacionalnosti, ali je rekao da su njegove službenike najviše kontaktirali Vijetnamci, koji su zabrinuti da među žrtvama ima njihovih prijatelja i rođaka, prenosi Rojters.

"Iako ne možemo da spekulišemo o nacionalnosti žrtava, svima je jasno da imamo veliko angažovanje vijetnamske populacije iz zajednica kod kuće i u inostranstvu", rekao je Pasmor.

Sve više Vijetnamaca strahuje da su njihovi rođaci među 39 osoba pronađenih u hladnjači kamiona otkrivenog u pokrajini Eseks, u Velikoj Britaniji.

Britanska policija najpre je saopštila da veruje da se radi o Kinezima, međutim, kasnije se pokazalo da je to bila samo pretpostavka, prenosi AP.

Policija je u petak uhapsila tri osobe pod sumnjom da su počinili ubistvo i za trgovinu ljudima, dok je vozač kamiona (25) zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio ubistvo.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Alastair Grant

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja