PUCNJAVA U BLIZINI KAMPUSA U TEKSASU: Dvoje ubijeno, 14 ranjeno! Napadač je u bekstvu! (FOTO)
Foto: AP / Ryan Michalesko / The Dallas Morning News

drama

PUCNJAVA U BLIZINI KAMPUSA U TEKSASU: Dvoje ubijeno, 14 ranjeno! Napadač je u bekstvu! (FOTO)

Planeta -

Dve osobe su poginule, a 14 je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila na zabavi u blizini kampusa univerziteta u Grinvilu u Teksasu.

Napadač je u bekstvu, a najmanje troje ranjenih je u kritičnom stanju, rekao je zvaničnik kancelarije šerifa u Teksasu, prenosi AP.

Zabava na kojoj se dogodila pucnjava organizovana je kako bi se okupili studenti povodom povratka u školu.

foto: EPA / Larry W. Smith

Motiv napada nije još nije poznat. Kako je rekao zamenik šerifa, pucnjava je počela oko 15 minuta nakon što su policajci izašli na teren odgovarajući na prijavu zbog nedozvoljenog parkiranja.

Kako se navodi, čuli su pucnje koji su dopirali sa druge strane zgrade, ali nisu bili sigurni da li je pucano spolja ili unutar zgrade.

foto: EPA / Larry W. Smith

Na žurki je bilo stotine studenata, piše Independent, a u zgradi sve ukupno oko 750 ljudi. Kako se vidi na video snimcima sa lica mesta, osoba koja snima vrišti dok gleda ubijene i povređene koji leže, a krv je svuda okolo.

Žurku je navodno organizovao Univerzitet Teksas A&M-Komerc, državni fakultet, a ustanova u Teksasu je treća po veličini u okviru univerziteta. Koliko je za sada poznato, univerzitet nije organizator žurke.

Jedna od žrtava upucana je u vrat, a mnogi su povređeni u pokušaju da pobegnu napadaču.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja