DONALDE, ŠTA ĆE TI SAD PUTIN REĆI? Američki predsednik nazvao ukrajinskog kolegu Zelenskog predsednikom Rusije (VIDEO)
Foto: EPA/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

lapsus

DONALDE, ŠTA ĆE TI SAD PUTIN REĆI? Američki predsednik nazvao ukrajinskog kolegu Zelenskog predsednikom Rusije (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog "novim predsednikom Rusije". Ovaj lapsus američkog predsednika primetio je novinar Danijel Dejl, a zanimljivo je da se reči navode i na sajtu Bele kuće.

Komentarišući objavu transkripta razgovora sa Zelenskim, Tramp je izjavio da je njihov razgovor bio "odličan", a njegovi protivnici su pokušali da od njega naprave skandal.

"I kao šlag na tortu — ruski, kao što znate, novi ruski predsednik, dobar čovek, dao je izjavu. I tamo nije bilo ništa. Nije bilo nikakvog pritiska na njega", rekao je Tramp.

​Raniji su mediji saopštili da je Tramp u telefonskom razgovoru sa Zelenskim 25. jula mogao od njega da traži istragu o Hanteru Bajdenu, sinu bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena.

Kasnije je Bela kuća objavila transkript u kome se potvrđuje da je američki lider tražio od Zelenskog da istraži otpuštanje bivšeg ukrajinskog generalnog tužioca Viktora Šokina, koji se bavio istragom o aktivnostima kompanije „Burizma grup“, čiji je jedan od direktora bio Bajdenov sin, i istragom poslova samog Hantera Bajdena.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: EPA/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja