NOVA RUSKA ZVER NA VODI NOSIĆE RAKETE NEVIDLJIVE ZA RADARE: Putin i Šojgu lično nadgledaju radove, ne sme biti nikakvih propusta (VIDEO)
Foto: EPA / Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool

rusko naoružanje

NOVA RUSKA ZVER NA VODI NOSIĆE RAKETE NEVIDLJIVE ZA RADARE: Putin i Šojgu lično nadgledaju radove, ne sme biti nikakvih propusta (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je u Kalinjingradu Pribaltičko brodogradilište "Jantar" i korvetu u izgradnji "Gremjašči", koja bi mogla da bude naoružana hipersoničnim raketama "Cirkon".

Ruski predsednik je pregledao njegove prostorije i upoznao se sa sistemima naoružanja i opremom. Komandant "Gremjaščeg" kapetan druge klase Roman Dovgajlov objasnio je Putinu karakteristike upravljanja najnovijim brodom.

Komandant je skrenuo pažnju predsednika na pramac "Gremjaščeg", na kome su smešteni lansirni kontejneri raketa "Kalibar", i rekao da bi u perspektivi tu mogle da budu postavljene najnovije hipersonične rakete "Cirkon".

"Sigurno će biti "Cirkon"", naglasio je predsednik, obraćajući se ministru odbrane Sergeju Šojguu. Ministar se nasmešio i klimnuo glavom.

Projekat korvete 20385 razvio je koncern "Almaz".

Višenamenske korvete ovog projekta predviđene su za otkrivanje i uništavanje podmornica i brodova protivnika, za osiguravanje iskrcavanja prilikom desanta, čuvanje priobalne zone i pratnju drugih brodova. Brodovi su opremljeni artiljerijskim, raketnim, protivpodmorničkim, sonarnim i radarskim sistemima.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: EPA/Alexey Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track