METAK JE IŠAO PRAVO U SRCE, ALI MU SE NA PUTU ISPREČILA MALA BIBLIJA: Bolivijski policajac čudom spasen na protestima! (VIDEO)
Foto: Screenshot

Neviđeno

METAK JE IŠAO PRAVO U SRCE, ALI MU SE NA PUTU ISPREČILA MALA BIBLIJA: Bolivijski policajac čudom spasen na protestima! (VIDEO)

Planeta -

Biblija je spasila život bolivijskom policajcu koga su demonstrani u upucali u grudi.

Policajac je rekao da se "čudesni" incident dogodio kada je juče u gradu Japakani ispaljeno metak.

Oskar Gutierez, šef Specijalne jedinice za borbu protiv zločina Santa Kruza, tvrdi je da je metak ispaljen na policajca došao iz oružja ukradenog iz policije.

Nasilje je odjeknulo između pristalica odanih bivšem predsedniku Evu Moralesu i policije u glavnom gradu Bolivije La Pazu i u drugim gradovima širom zemlje, gde se mogao videti suzavac koji su koristile režimske snage i rakete bačene na policajce.

Sukobi su izbili samo nekoliko sati nakon što su privremena predsednica Đanin Anez i njen novi kabinet u sredu položili zakletvu.

Skoro 450 milja dajle u opštini Japakani, u istočnoj bolivijskom regionu Santa Kruz, policija je saopštila da pokušava da uspostavi red tokom protesta.

Policajci su pokušavali da reše blokadu puta koji su okupirali demonstranti, koji su navodno bili pristalice Moralesa - svrgnutog predsednika koga je vojska proterala prošle nedelje.

Gutierez je rekao da je policajac pogođen u levi deo grudi i da "ima Bibliju koja je zaustavila projektil".

"On je mladi policajac čiji je život čudesno spasen, gađao ga je projektil, pretpostavljam da je kalibra 9 mm, a znam da je oružje korišćeno ukradeno od bolivijske policije.

Kažu se da su demonstranti pucali iz vatrenog oružja i koristili suzavac ukraden policiji pre nekoliko dana, kada su prvi put izbili protesti.

Nakon što ga je projektil pogodio, policajac je poslat u grad Santa Cruz kako bi bio podvrgnut medicinskim pretragama, ali će se vratiti na posao jer nije povređen u incidentu, prema izveštajima lokalnih medija.

Kurir.rs/Daily mail Foto: Screnshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track