Najnovije vesti

NEMA MIRA U BOLIVIJI: Moralesove pristalice ne priznaju novu predsednicu (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

brutalno

NEMA MIRA U BOLIVIJI: Moralesove pristalice ne priznaju novu predsednicu (FOTO, VIDEO)

Planeta

Dan nakon što se opoziciona liderka u Senatu Djanine Anjes proglasila privremenom predsednicom zemlje, a nakon ostavke Eva Moralesa, izbili su novi sukobi u Boliviji između pristalica bivšeg predsednika i policije.

Tom prilikom policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante, prenosi AP.

Demonstranti su izašli na ulice La Paza i El Altoa, koji se smatra Moralesovim uporištem, i mahali raznobojnim domorodačkim zastavama i uzvikivali "Sada, građanski rat".

"Ne želimo nijednog diktatora. Ova žena je krenula na nas i zato smo ljuti. Borićemo se s našom braćom i sestrama do Moralesovog povratka. On mora da dovede kuću u red", rekla je jedna od učesnica protesta.

Đanina Anjes se proglasila prelaznom predsednicom Bolivije, uprkos nedostatku kvoruma tokom glasanja za njen izbor, pošto su poslanici levičarske stranke bivšeg predednika Eva Moralesa, a koji čine dve trećine Kongresa, bojkotovali glasanje.

I pored toga, ona je preuzela vlast navodeći da Ustav ne zahteva obavezno kvorum u Kongresu. Nakon što se proglasila za predsednicu, imenovala je novog komandanta vojske koji je u utorak podneo ostavku.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...