Najnovije vesti

UŽAS NA PROTESTIMA U HONGKONGU: Demonstranti sami sebe zapalili molotovljevim koktelima! (VIDEO)
Foto: AP/Ng Han Guan

horor

UŽAS NA PROTESTIMA U HONGKONGU: Demonstranti sami sebe zapalili molotovljevim koktelima! (VIDEO)

Planeta

Nekoliko demonstranata u Hongkongu postali su žrtve sopstvenih bombi od benzina koje su pripremili da bace na policiju tokom sukoba.

Uznemirujući snimci koji su se pojavili na društvene mreže pokazuju demonstrante koje guta vatra dok ih njihovi prijatelji u panici pokušavaju da ugase vatrenu stihiju.

Bombe napravljene od benzina postale su simbol i glavno oružje u arsenalu demonstranata, ali improvizovane naprave ne pogađaju uvek željeni cilj.

Na snimku se jasno vidi demonstrant kojeg "guta" vatru, verovatno jer je zakasnio da je baci na vreme. Demonstrant se baca na zemlju sa uznemirujućim kricima. Ostali demonstranti su pohitali sa kišobranima kako bi pokušali da ugase vatru.

Još jedan uznemirujući video prikazuje demonstranta koji je bacio molotovljev koktel na zgradu, ali je vatra pala na njegove prijatelje demonstrante. Prekriveni vatrom, demonstranti panično trče, a za njima i njihovi prijatelji sa kišobranima da ih gase.

Sličan slučaj, koji je uključivao molotovljev koktel, desio se u sukobu demonstranata sa policijom. Na improvizovanoj barikadi, izgleda da je benzin-bomba pala pravo među grupom demonstranata.

Mogu se videti nekoliko ljudi koji pokušavaju da pobegnu sa užsnog mesta nesreće ostavljajući druge u plamenu.

Grad se već neko vreme nalazi pod nasilnim anti-kineskim protestima, koji je započeo pre šest meseci. Potparol policije honkonga osudio je demonstrante opisujući ih kao "nerpijatelje građana" koji uništavaju društvo.

Sukob demonstranata i policije koji je danima trajao kod Politehničkog fakulteta završen je hapšenjem preko 400 ljudi.

Kurir.rs/RT

Foto: AP/Ng Han Guan

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...