NA TRAMPA UDARA 13 PUTA BOGATIJI KANDIDAT: Blumberg rešio da krene u trku za nominaciju Demokratske stranke (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP

bivši gradonačelnik njujorka

NA TRAMPA UDARA 13 PUTA BOGATIJI KANDIDAT: Blumberg rešio da krene u trku za nominaciju Demokratske stranke (VIDEO)

Planeta -

Milijarder Majkl Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, ušao je danas u trku za kandidata Demokratske partije na predsedničkim izborima iduće godine, iako je u martu rekao da se neće kandidovati za Belu kuću.

"Kandidujem se za predsednika da bih pobedio Donalda Trampa i obnovio Ameriku. Ne možemo da priuštimo sebi još četiri godine nesmotrenih i neetičkih akcija predsednika Trampa", rekao je Blumberg (77), medijski mogul koji je osnovao Blumberg LP, prenosi Rojters.

Kandidatura centriste Blumberga predstavlja kasni izazov velikom broju demokratskih kandidata koji se nalaze blizu vrha po ispitivanjima javnog mnjenja - kolegi centristi Džou Bajdenu, bivšem američkom potpredsedniku, i Pitu Butidžidžu, gradonačelniku grada Saut Benda u Indijani, kao i uglednim liberalnim senatorima Elizabet Voren i Berniju Sandersu.

Kao osmi najbogatiji Amerikanc na Forbsovoj listi, sa procenjenom vrednosti od 53,4 milijarde dolara, Bloomberg će imati tu prednost da može sam da finansira svoju kampanju i uloži milione dolara u oglašavanje i zapošljavanje osoblja, prenosi agencija.

Blumberg je u četvrtak podneo dokumenta Saveznoj izbornoj komisiji SAD da bi se kandidovao za predsednika.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia,AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja