Obama mrzi cveklu, za Putina probaju hranu!

Izbirljivi svetski lideri

Obama mrzi cveklu, za Putina probaju hranu!

Planeta -
Kuvari otkrivaju da predsednik Rusije ima čoveka koji proverava njegove obroke, da prvi čovek SAD ne voli da jede sve, kao ni francuski lider, koji prezire artičoke

LONDON - Biraju šta jedu.Svetski lideri su izbirljivi i oprezni kad je reč o hrani. Čuveni kuvari, koji spremaju hranu za najmoćnije ljude na planeti, otkrili su da ruski predsednik Vladimir Putin ima čoveka koji proverava njegovu hranu, da su to praktikovali i mnogi američki predsednici, da sadašnji prvi čovek SAD Barak Obama ne voli cveklu, kao i da francuski lider Fransoa Oland prezire artičoke.

- Probaj Vladimire grašak! - Njet. Prvo ti!
- Probaj Vladimire grašak! - Njet. Prvo ti!

Testovi na otrovPrema rečima Žila Bragara, osnivača elitne kuvarske grupe Šefs šefs klab, sva Putinova jela testiraju se na otrov.- Svaki obrok bivšeg agenta KGB ispituje kvalifikovan čovek, koji mora da se uveri da je jelo potpuno bezbedno. Takozvani probači hrane i dalje postoje u Kremlju. Taj posao radi doktor, koji proverava svako jelo sa šefom kuhinje - objašnjava Bragar.On dodaje da su i mnogi američki predsednici imali istu praksu.- Na primer, Džordž Buš je imao dva agenta FBI koja su probala svako njegovo jelo tokom putovanja u London. Lideri SAD naročito su sumnjičavi u vezi s hranom koja nije američka. Recimo, državna sekretarka Hilari Klinton, kad je došla u Belu kuću, otpustila je francuskog šefa kuhinje jer je smatrala da su njegova jela previše jaka i začinjena - otkrio je Bragar.Štedljiva TačerkaKuvari kažu da Barak Obama ne voli cveklu, ali da, uprkos tome, on i Mišel najviše jedu voće i povrće. Fransoa Oland prezire artičoke, ali i on i Angela Merkel obožavaju sve vrste sira.Kuvar Anton Mosiman, koji je spremao hranu za mnoge britanske premijere, kaže da je Kejt Midlton, supruga princa Vilijama, tražila da se jedan jak sos razblaži, a da je bivša premijerka Margaret Tačer bila naročito zabrinuta za cene jela.- Gvozdena Ledi jednom je naročito napravila problem zbog telećeg odreska i pečurki s morelom koji su posluženi za vreme posete nekadašnjeg francuskog predsednika Fransoa Miterana. Čestitala mi je posle nekoliko godina na kvalitetu i ukusu jela, ali je naglasila da je bilo preskupo - naveo je Mosiman.

Oland prezire artičoke, ali, kao i Merkelova, obožava sir
Oland prezire artičoke, ali, kao i Merkelova, obožava sir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track