NOVO HAPŠENJE ZBOG UBISTVA NOVINARKE SA MALTE: Priveden bivši šef kabineta premijera!
Foto: AP/Jon Borg/File

već drugi dan ga ispituju

NOVO HAPŠENJE ZBOG UBISTVA NOVINARKE SA MALTE: Priveden bivši šef kabineta premijera!

Planeta -

Bivši šef kabineta premijera Malte Kit Šembr uhapšen je, navode izvori iz policije dodajući da njega već drugi dan za redom ispituju u okviru istrage o ubistvu novinarke Dafne Karuane Galicije 2017. godine.

Šembri je juče podneo ostavku pod pritiskom zbog navodnih finansijskih veza s biznismenom Jorgenom Fenehom, koji je prošle nedelje uhapšen u okviru istrage o ubistvu novinarke.

Policija i dalje nije saopštila zašto je Šembri uhapšen niti da li se smatra osumnjičenim u ovom slučaju, a ni Šembri ni Feneh nisu se javno oglasili tim povodom, prenosi Rojters.

Feneh je zadržan u pritvoru pre nedelju dana dok je pokušavao da napusti Maltu jahtom, dan nakon što je u medijima objavljeno da je uhapšen navodni posrednik u ubistvu Melvin Teuma.

Teuma je u ponedeljak dobio predsedničko pomilovanje u zamenu za informacije koje je pružio o tom slučaju.

Trojica muškaraca čekaju suđenje zbog postavljanja bombe, a policijski izvori kažu da je u protekloj nedelji došlo do velikog napretka u istrazi o tome ko je zapravo naredio ubistvo.

Dafne Karuana Galicija, jedna od najpoznatijih istraživačkih novinarki na Malti, poginula je u eksploziji bombe dok je 16. oktobra 2017. godine napuštala svoj dom.

Ona je redovno na svom blogu objavljivala optužbe za korupciju i u različitim prilikama ciljala članove Muskatove vlade, uključujući Šembrija.

Njeno ubistvo šokiralo je Evropu i postavilo pitanja o vladavini zakona na Malti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Jon Borg/File

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track