Najnovije vesti

MELANIJA POSETILA GRAD KOJI JE TRAMP IZVREĐAO: Rekao je da je pun pacova i zaraze, a sada su prvu damu izviždali!
Foto: Profimedia

nije se lepo provela

MELANIJA POSETILA GRAD KOJI JE TRAMP IZVREĐAO: Rekao je da je pun pacova i zaraze, a sada su prvu damu izviždali!

Planeta

Melanija Tramp otputovala je u Baltimor – grad za koji je svojevremeno njen suprug, američki predsednik Donald Tramp rekao da je pun zaraze i pacova – kako bi podstakla stotine učenika srednjih škola da ne koriste droge, ističući da će im to otežati da postignu svoje životne ciljeve.

Ali, njene izjave su privukle pomešane reakcije. Tako je deo tinejdžera podržao Melaniju, dok ju je drugi deo izviždao. Publika je u svakom slučaju bila bučna svih pet minuta njenog obraćanja.

Veoma je neobično da prvu damu izviždaju na javnom događaju, piše AP. Melanija je nekoliko sati kasnije, nakon što se vratila u Belu kuću, objavila saopštenje, u kojem je branila prava tinejdžera koji su je izviždali, pozivajući se na princip slobode izražavanja.

"Mi živimo u demokratiji i svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali činjenica je da imamo ozbiljnu krizu u našoj zemlji i ja ostajem posvećena obrazovanju dece o opasnostima i smrtonosnim posledicama zloupotrebe droge", rekla je Melanija.

Prva dama Sjedinjenih Država koristi svoj ugled kako bi skrenula pažnju na programe koji pomažu mladima. Melanija je posetila Baltimor kako bi održala govor na samitu mladih, zarad širenja svesnosti o opioidima.

"S vama sam u ovoj borbi i borim se za vas", rekla je Melanija tinejdžerima.

"Znam da svi vi imate nade i snove za budućnost... Vašu budućnost će odrediti izbori koje donosite. Korišćenje droga će vas samo usporiti i sprečiti da postignete svoje ciljeve", dodala je ona.

Njen suprug Donald Tramp imao je poteškoće u odnosu sa građanima Baltimora, koji su ga u septembru dočekali protestima na kojima je bio i džinovski pacov na naduvavanje, dok je išao na sastanak sa republikancima.

Kurir.rs/AP Njuz

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...