DŽONSON ODBIO DA SE POJAVI U TV DEBATI O KLIMI, ALI JE SVEJEDNO BIO HIT: Na njegovo mesto stavili SKULPTURU LEDA (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NEOBIČAN POTEZ KANALA 4

DŽONSON ODBIO DA SE POJAVI U TV DEBATI O KLIMI, ALI JE SVEJEDNO BIO HIT: Na njegovo mesto stavili SKULPTURU LEDA (VIDEO)

Planeta -

Predizborna kampanja se zahuktava u Velikoj Britaniji, pa je Kanal 4 pozvao partijske lidere da debatuju o klimatskim promenama, međutim premijer Boris Džonson je odbio da se pojavi.

Producenti su tako dobili neobičnu ideju i na njegovo prazno mesto postavili ledenu skulpturu na kojoj je pisalo "konzervativci".

Prethodno je Džonsonova Konzervativna partija ponudila da ministar Majkl Gov zameni premijera na debati, ali je Kanal 4 odbio, navodeći da je taj događaj “rezervisan” samo za lidere partija. Konzervativci su se žalili i usledila je svađa između urednika vesti Bena de Peara i ministra Džejmsa Kleverlija.

Lideri koji su učestvovali u debati, poput Džeremija Korbina i Nikole Sturdžon, obećali su smanjenje emisije štetnih gasova u Britaniji do nule, iako su partije postavile različite datume za ostvarenje tog cilja.

Zeleni su rekli da će to učiniti do 2030, tokom 2030-tih će svoje obećanje ispuniti laburisti, a liberalne demokrate i Škotska nacionalna partija do 2045. Konzervativci kažu da će to biti tek 2050.

Ledena skulptura na mestu Borisa Džonsona nije, međutim, bila jedina. Još jedna je zamenila lidera partije Bregzit Najdžela Faraža, koji takođe nije učestvovao u debati.

Kurir.rs/Euronews Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track