SLUČAJ BRUTALNOG UBISTVA NOVINARKE SA MALTE: Premijer dobio podršku vladajuće partije! (VIDEO)
Foto: AP/Jon Borg

poslanici PODRŽALI PREMIJERA

SLUČAJ BRUTALNOG UBISTVA NOVINARKE SA MALTE: Premijer dobio podršku vladajuće partije! (VIDEO)

Planeta -

Poslanici iz vladajuće malteške Laburističke partije podržali su premijera Džozefa Muskata, koji je pod pritiskom javnosti da podnese ostavku.

Njegova pozicija je uzdrmana usled političke krize koju je pokrenula istraga o ubistvu istraživačke novinarek Dafne Karuane Galicje.

Laburisti su izrazili jednoglasnu podršku premijeru i odlukama koje će on doneti, prenosi AP.

Malteški mediji javili su da bi Muskat mogao da ostane na funkciji do januara kada kongres stranke bira novog lidera.

U međuvremenu, skoro 20.000 ljudi protestovalo je tražeći ostavku Muskata i vlade.

Pritisak na Muskata da podnese ostavku raste u javnosti, ali i unutar stranke, nakon što je istraga o ubistvu Galicje dovela do optužbe protiv uglednog biznismena Jorgena Feneka koji navodno ima veze sa najvišim zvaničnicima, prenosi Rojters.

Fenek (38) je pre 2 dana na sudu u Valeti optužen za saučesništvo u ubistvu. On se izjasnio da nije kriv po toj i drugim tačkama optužnice.

"U januaru podnosim ostavku"

Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je večeras da će u januaru podneti ostavku posle pritiska građana koji zahtevaju istinu o ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicje.

Muskat je, u televizijskom obraćanju, rekao da je predsednika obavestio da će 12. januara podneti ostavku na mesto lidera vladajuće Laburističke partije, kao i da će "u danima nakon toga ostavku podneti i kao premijer", prenosi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Jon Borg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja