NASTAVLJA SE PROCES OPOZIVA TRAMPA: Dramatično obraćanje čelnice Kongresa Nensi Pelosi javnosti u SAD (VIDEO)
Foto: EPA, Profimedia

opasno

NASTAVLJA SE PROCES OPOZIVA TRAMPA: Dramatično obraćanje čelnice Kongresa Nensi Pelosi javnosti u SAD (VIDEO)

Planeta -

Postupak opoziva predsednika Donalda Trampa če se nastaviti, izjavila je čelnica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi.

Izjava Pelosijeve označava još jedan korak u naporima demokrata da uklone Donalda Trampa prije izbora u novembru 2020. godine. Ta stranka razmatra više optužbi o prekršaju, uključujući optužbe za zloupotrebu vlasti, primanje mita i opstrukciju Kongresa i pravde.

Nensi Pelosi najavila je da je zadužila veće Doma pravosuđa da sastavi opoziv protiv predsednika Trampa. Izjava dolazi dan nakon prvog javnog pretresa Odbora za pravosuđe Kongresa. Na saslušanju su trojica stručnjaka za ustavno pravo koje su Demokrati izabrali opisali Trampove postupke u Ukrajini kao skandal.

Tramp je optužen da je traži od ukrajinskog predsednika ličnu uslugu. Demokrate veruju da je zloupotrebio predsedničku moć kada je tokom leta zadržao 400 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, osim ako Ukrajina ne otvori istragu protiv Džoa Bajdena, demokratskog kandidata na predsedničkim izborima 2020. godine.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track