Najnovije vesti

ŠEST MIGRANATA UMRLO OD SMRZAVANJA: Pokušavali da pređu tursko-grčku granicu, nisu izdržali temperaturu ispod nule(FOTO)
Foto: AP/Petros Giannakouris

strašno

ŠEST MIGRANATA UMRLO OD SMRZAVANJA: Pokušavali da pređu tursko-grčku granicu, nisu izdržali temperaturu ispod nule(FOTO)

Planeta

Ukupno šest migranata umrlo je od izlaganja hladnoći u poslednjih nekoliko dana na severoistoku Grčke, u blizini njene kopnene granice sa Turskom, saopštio je danas lokalni mrtvozornik Pavlos Pavlidis.

Pavlidis, sa sedištem u gradu Aleksandroupoli na severoistoku Grčke, rekao je da su žrtve četvorica muškaraca i dve žene, svi mlađi od 30 godina. Njihov identitet i nacionalnost nisu poznati, mada izgleda kao da su dve žene iz Afrike, rekao je on za AP.

Tela pet migranata pronađena su tokom vikenda, a šesto je otkriveno 5. decembra, rekao je Pavlidis. Tela dveju žena pronađena su u blizini reke Marice (na grčkom Evros), koja teče duž većeg dela kopnene granice između Grčke i Turske. Muškarci su pronađeni na brdovitom terenu.

Smatra se da su svi ilegalno ušli u zemlju iz Turske. Iako većina migranata koji iz Turske ulaze u Grčku koristi morsku rutu, u malim nepouzdanim čamcima krijumčara ljudima, mnogi se odlučuju za kopneni put preko Marice.

Posebno preko noći, zimske temperature na tom području padaju znatno ispod nule.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: AP/Petros Goanakouris)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...