MALIH HEROJ USRED POŽARA U AUSTRALIJI: Evo kako se Luk (12) probio iz vatrenog obruča!  (VIDEO)
Foto: Screenshot

SVAKA ČAST

MALIH HEROJ USRED POŽARA U AUSTRALIJI: Evo kako se Luk (12) probio iz vatrenog obruča! (VIDEO)

Planeta -

Australijska policija spasila je 12-godišnjeg dečaka koji je bežao od požara sa svojim psom vozeći bratov kamion.

Luk Starok bio je sam kod kuće kada se požar približio gradu Mogumber severno od Perta. Njegov otac Ivan Starok i stariji brat bili su u polju i gasili požar koji se širio područjem. Kad se vatra približila njihovom domu, dečak je uzeo psa i odvezao se bratovim kamionom. Sat vremena kasnije, vatrogasci su našli dečaka za volanom i odveli ga na sigurno.

"Tipično farmersko dete, bio je jako pametan, mislim da je jedini problem bio što nije znao gde da ide jer je zbog svog tog dima bilo teško videti”, rekao je Kreg Spenser iz vatrogasne brigade u Bindunu.

Nakon što su ga pronašli, vatrogasci su ga doveli u policiju gde ga je preuzeo otac koji je rekao da je jako ponosan na sina. Ispričao je kako ga je učio da vozi otkako je dečak imao sedam godina i to zbog situacija kao što je ova.

Inače, upozorenja zbog požara na snazi su u istočnoj i zapadnoj Australiji. U saveznoj državi Zapadnoj Australiji vatrogasci se bore s požarima severno od Perta već šest dana. Vatra koja je zahvatila više od 13.000 hektara zemlje stavljena je danas pod kontrolu, a evakuirano stanovništvo vraća se kućama.

U međuvremenu je izdano i novo upozorenje zbog požara u kojem je stradalo 20 kuća nedaleko od Sidneja. Inače, od septembra je u požarima poginulo šestoro ljudi te je uništeno više od 700 domova.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja