Najnovije vesti

RUSIJA NAPRAVILA SISTEM ZA PREDVIĐANJE RATA: Evo koje su VRUĆE TAČKE i gde može da izbije sukob kao u Jugoslaviji!
Foto: AP / Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin / Pool

sergej šojgu

RUSIJA NAPRAVILA SISTEM ZA PREDVIĐANJE RATA: Evo koje su VRUĆE TAČKE i gde može da izbije sukob kao u Jugoslaviji!

Planeta

Ministarstvo odbrane Rusije napravilo je sistem za prognoziranje, koji zahvaljujući bazi podataka može da predvidi vreme i mesto početka oružanih sukoba u raznim delovima sveta, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Ako u bazu unesemo sve podatke o akcijama grupe u Jugoslaviji (kada se to dogodilo, broj brodova, nosača, raketa, u koje doba dana se dogodilo, kako se odvijalo), onda je ona kao "budilnik" — zazvoni i obavesti: "Znate, veoma je slična situacija u tom i tom delu sveta, jer se radi o istom broju brodova, nosača aviona, avijacije, nosača krstarećih raketa, visokopreciznog oružja. Stoga postoji velika verovatnoća da će se u tom delu sveta dogoditi isto što je bilo i u Jugoslaviji“, istakao je Šojgu.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, ne radi se samo o prognozi, nego o modelu koji predviđa izradu mehanizma za reagovanje u takvim situacijama.

"Izrađuje se model, koji ne samo da određuje takve vruće tačke u svetu, nego i razvija mehanizme reagovanja, uzimajući u obzir greške koje su ranije napravljene, kako ih sada ne bismo ponovili“, objasnio je ministar.

foto: AP

On je takođe dodao da Ministarstvo odbrane Rusije ima tehničke mogućnosti, koje će dozvoliti da se skupljaju i sistematizuju neophodne informacije i podaci.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: AP/Alexsei Nikolski/Sputnik/Kremlin/Pool)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...