STUDENTKINJE HEROINE: Formirale živi zid oko svog kolege, kako bi ga spasile od brutalnih batina policije! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Twitter/@NabiyaKhan11

haos na ulicama nju delhija

STUDENTKINJE HEROINE: Formirale živi zid oko svog kolege, kako bi ga spasile od brutalnih batina policije! (VIDEO)

Planeta -

Studentkinje iz Indije postale su simbol hrabrosti nakon što su formirale živi zid kako bi zaštitile svog kolegu od policije. Ovo se dogodilo tokom masovnih protesta u Nju Delhiju zbog novog kontroverznog građanskog zakona.

Na snimku se vidi grupa muškaraca kako vuče demonstranta, a onda ga udaraju dok leži na zemlji. Većina muškaraca nosi policijske uniforme.

Kako bi zaustavile užasno prebijanje, devojke su formirale živi zid i odvojile policiju od svog prijatelja, prenosi Dejli Mejl.

Zbog hrabrog poteza proglašene su heroinama, dok u Indiji besne protesti zbog spornog zakona.

Ovaj zakon omogućava dobijanje državljanstva imigrantima koji nisu muslimani, a koji su ušli u Indiju ilegalno iz nekoliko susednih zemalja.

Vrhovni sud Indije odložio je razmatranje pitanja ustavnosti novog zakona o državljanstvu, uprkos masovnim protestima širom zemlje.

Sud time nije suspendovao primenu novog zakona o indijskom državljanstvu, a odluku o njegovoj ustavnosti doneće 22. januara, prenosi AP.

Protesti protiv zakona izbili su u državi Asam prošle nedelje, ali su postali nasilni i proširili se na univerzitete širom zemlje. Protesti su organizovani i u indijskim državama Zapadni Bengal, Kerala i Karnataka.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Pritnscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja