BRITANCI NE ZNAJU ŠTA ĆE SA ALBANSKOM MAFIJOM: Oni haraju ostrvom, valjaju drogu, muče ljude i ubijaju gde stignu
Foto: Shutterstock

KRIMINAL

BRITANCI NE ZNAJU ŠTA ĆE SA ALBANSKOM MAFIJOM: Oni haraju ostrvom, valjaju drogu, muče ljude i ubijaju gde stignu

Planeta -

Velika Britanija već godinama ima velike probleme sa albanskim kriminalcima, koji su do te mere proširili svoje mafijaške aktivnosti da su postali najmoćniji kriminalni sindikat na Ostrvu.

Vladavina albanske mafije na ulicama širom Velike Britanije donela još veće nasilje, ubistva i mučenja a Albanci sarađuju sa latinoameričkim kartelima, što je doprinelo ekspanziji trgovine drogom na svetskom niovou, a da se droga kreće kako kopnenim tako i preomorskim tajnim kanalima.

Albanske bande stekle su zloglasnu reputaciju kao organizovane kriminalne firme koje čine surovi ljudi sa lakim i nesmetanim pristupom vatrenom oružju.

U Izveštaju Skotland jarda se navodi da je albanski sindikat poput hobotnice - svaki segment kriminalnih aktivnosti razrađen je do savršenstva, pa tako droga stiže brže nego poručena pica.

U organizaciji vlada zakon bese (date reči), a da su mafijaški poslovi često na porodičnoj osnovi, poput onih u kriminalnim krugovima Italije, piše Blic.

Napominje se da albanska mafija svoje akcije prikriva legalnim poslovima, kao što je uvoz automobila, a da najveći deo profita šalje nazad u Albaniju, gde se novcu gubi svaki trag.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track