ALBANSKI MAFIJAŠI SE BAŠKARE U BRITANSKIM ZATVORIMA: Masovno objavljuju selfije iz ćelija, a iza osmeha se krije tajna o JEZIVOJ ORGANIZACIJI! Kontrolišu tržište kokaina, a evo koliko naplaćuju UBISTVO! (VIDEO)
Foto: Screenshot

provaljeni

ALBANSKI MAFIJAŠI SE BAŠKARE U BRITANSKIM ZATVORIMA: Masovno objavljuju selfije iz ćelija, a iza osmeha se krije tajna o JEZIVOJ ORGANIZACIJI! Kontrolišu tržište kokaina, a evo koliko naplaćuju UBISTVO! (VIDEO)

Planeta -

Albanski gangsteri se sprdaju sa britanskim pravosudnim sistemom, jer masovno objavljuju selfije dok borave u zatvorim. Iza osmeha krize je jeziva i nemilosrdna organizacija.

Poznati i kao 'sokolovi', ovi kriminalci stoje iza zastrašujućih provala u Londonu, Kentu i Surreiu, a policija je poslednjih nedelja izdala poternice za najmanje pet osumnjičenih Albanaca.

Pripadnici "Sokolova" Fabion 'Guči' Kuči i Azem 'Ziro' Dajči hrabro su se snimali unutar zatvorskih ćelija dok su čekali presudu zbog provale i objavili slike i snimke na Instagramu i Jutjubu.

Oni su povezani sa bandom zvanom Helbanijanz za koju se veruje da stoji iza niza nasilnih zločina i imaju moto „Mi smo bogovi ulica“. Sa sedištem u istočnom Londonu, mnogi roditelji članova bande došli su u Veliku Britaniju krajem 1990-ih nakon Balkanskih ratova.

Banda čak ima i svoju privatnu Instagram stranicu i proizvodi rap video snimke koji se navodno koriste za 'regrutovanje vojnika' tako što prikazuju članove kako mašu novčanicama i sede u luksuznim automobilima.

Kuči (27) iz Kamdena, u severnom Londonu, pohvalio se u video snimku na Jutjubu kako "puši travu" u svojoj ćeliji, dok je Dajči (26) snimao sebe kako radi sklekove.

foto: Screenshot

Oni su od tada na Instagramu objavili više slika iz rešetaka koristeći ilegalno prokrijumčarene telefone, uprkos tome što je zatvorska služba prošlog meseca oduzela tri zbog prethodne zloupotrebe.

Kući je priznao tešku provalu dok se Dajči izjasnio krivim za tešku provalu, posedovanje vatrenog oružja i posedovanje municije. Oni bi trebali da budu osuđeni ovog meseca.

foto: Screenshot

Kuci je prethodno bio zatvoren četiri i po godine zbog provale, nakon što je bio deo maskirane bande naoružane testeninom iz pištolja koji je pištoljem u nesvesti onesvestio oca i potom ukrao njegov Jaguar.

Ostali Helbanijansi takođe su objavljivali slike u Instragramu. Među njima je i Tristen Aslani, osuđen na 25 godina zatvora droge i oružja, za koga je viđeno da bande 'pozdravljaju' u svojoj ćeliji šakama oblikujući rogove bika.

Agron Demarku, koji je vodio petočlanu bandu osuđen je na 63 godine zbog trgovine devojčicama, starim 16 godina iz Litvanije, u nizu bordel u Britaniji, takođe je snimljen iza rešetaka kako ga nosi jedan zatvorenik.

foto: Screenshot

Lulzim Zefi, osuđen na 12 godina zbog krijumčarenja kokaina, postavio je 'šverc' selfija iz zatvorskog dvorišta, dok je Marsel Meco, koji je zatvoren zbog pranja novca, također objavio fotografije zatvora na Instagramu.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je uklonilo ove slike i račune nakon što su upozoreni i oduzeli više telefona od zatvorenika.

Vlasti Velike Britanije blisko sarađuju sa albanskom policijom kako bi pokušale da identifikuju provalnike koji vršljaju u jugoistočnoj Engleskoj.

foto: Screenshot

'Većina zahteva koje imamo su iz Italije i Nemačke, ali u poslednje vreme smo dobili iste zahteve iz Velike Britanije da identifikujemo i uhapsimo Albance koji su bili umešani u provale ", tvrdi Sokol Kalani, koji predvodi operativnu grupu albanske policije protiv provala.

foto: Screenshot

Prošlog meseca otkriveno je da albanske bande kontrolišu britansku trgovinu kokainom u iznosu od 5 milijardi funti, a pčonuda je podstaknuta potražnjom korisnika iz srednje klase.

foto: Screenshot

Najšokantniji nalazi britanskih medija o albanskoj mafiji:

Albanci su uspostavili direktne veze sa brutalnim latinoameričkim kartelom, snizili cenu droge A klase i preuzeli kontrolu nad distribucijom kokaina u Velikoj Britaniji.

Albanci po prvi put čine najveći broj stranih državljana u britanskim zatvorima, od kojih je 802 iza rešetaka.

foto: Screenshot

Zatvoreni članovi bande ilegalno koriste mobilne telefone kako bi međusobno obavljali videopozive iz svojih ćelija, a zatim objavljivali svoje internet razgovore. Ćelije dvojice albanskih kriminalaca koji su se pojavili u nedavnom video snimku pretresli su zatvorski službenici prošle nedelje.

Albanske ubice u Velikoj Britaniji naplaćuju od 15.000 do 100.000 funti po atentatu.

Poznati kao šiptarska mafija, albanski gangsteri preuzeli su kontrolu nad trgovinom kokainom u Britaniji pre oko pet godina, povezujući se sa južnoameričkim kartelima koji snabdevaju drogu.

foto: Screenshot

To je rezultiralo da je cena kilograma neobrezanog kokaina u Britaniji pala na 30.000 funti sa više od 45.000 funti, a istovremeno je obezbedila ogromnu zaradu Albancima za koje se veruje da kupuju svoj kokain od kartela za oko 4.000 funti po kilogramu.

Glavne rute kokaina u luke Velike Britanije su preko Roterdama u Holandiji, najvećeg evropske luke i Antverpena u Belgiji.

Evropska policija otkrila je da je skoro nemoguće infiltrirati se u albanske bande, za koje se vodi strogi kodeks lojalnosti poznat kao besa, što znači "reč".

Takođe imaju strahovitu reputaciju zbog nasilja, regulisanog kodeksom kanuna: pravo na osvetu.

Rep video snimci Helbanijansa pokazuju kako se mladići koji se hvale svojim bogatstvom imaju beliki broj pratilaca.

foto: Screenshot

Ovaj PR Helbanijansa deluje: veliki broj mladih Albanaca putuje kroz Evropu u Holandiju gde pokušavaju da se prokrijumčare u Veliku Britaniju.

Albanci mogu daa putuju bez viza u takozvanom šengenskom prostoru - koji ne uključuje Britaniju - od 2010. godine.

foto: Screenshot

To omogućava albanskim državljanima da putuju kroz Evropu do Britanije bez ikakvih provera pasoša. Vlada Holandije je od Brisela tražila da se uvedu vize za Albance, ali je zahtev odbijen.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track