SABLASNI PRIZORI: Ratni brod kroz gust dim prišao obali da spase meštane od požara! Ceo gradić okružen plamenom (VIDEO)
Foto: Twitter/Royal Australian Navy

velika borba sa vatrom

SABLASNI PRIZORI: Ratni brod kroz gust dim prišao obali da spase meštane od požara! Ceo gradić okružen plamenom (VIDEO)

Planeta -

Brod Kraljevske australijske mornarice, "HMAS Čuls", može da prevozi 32 tenka i do 700 vojnika, ali je proteklih dana njegova najveća misija spasavanje Australijanaca koji beže pred istorijskim razarajućim požarima.

Kraljevska mornarica Australije objavila je fotografije evakuacije građana iz malog obalskog grada Malakute, na jugoistoku Australije.

Jedna posebno upečatljiva fotografija prikazuje impozantni brod obavijen gustim dimom. Mornarica je dobila zahtev za evakuaciju stanovnika i turista Malakute malo pre Nove godine i brzo je odgovorila doplovivši sa dva velika plovila.

"Kada je poziv stigao u kasno popodne pre novogodišnje noći, brodske kompanije rado su pristupile izazovu. Oba broda bila su u gradu za manje od 17 sati," rekao je zapovednik Skot Hulihan.

Daren Čester, član australijskog Predstavničkog doma, ovu misiju je nazvao "neviđenim masovnim preseljenjem civila iz Malakute".

Podsećamo, Australija se proteklih dana bori sa razarajućim požarima kojima se ne nazire kraj, a nastaju usled izuzetno visokih temperatura i jakog vetra. Ljudi širom istoka zemlje napustili su svoje domove i beže na druge krajeve kako bi spasli svoje živote i barem nešto od imovine.

Prema nedavnim izveštajima, požari su progutali više od 480 miliona životinja.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Twitter/Royal Australian Navy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track