IRANSKI MINISTAR ODBRANE O RAKETNOM NAPADU NA BAZE: Nadam se da će to biti lekcija za pamćenje za Ameriku! (VIDEO)
Foto: Profimedia

osveta

IRANSKI MINISTAR ODBRANE O RAKETNOM NAPADU NA BAZE: Nadam se da će to biti lekcija za pamćenje za Ameriku! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp je američku administraciju pretvorio u terorističku vladu, a odgovor Irana na eventualni osvetnički napad Amerike zbog raketiranja baza u Iraku biće proporcionalan, poručio je iranski ministar odbrane Amir Hatami.

"Koristili smo rakete kratkog dometa...Nadam se da će to biti lekcija za pamćenje za Ameriku", rekao je Hatami za državanu televiziju, misleći na iranski raketni napad na dve baze u Iraku koje koriste američki vojnici.

Hatami je upozorio da će odgovor Irana na eventualnu odmazdu SAD biti "proporcionalan onom što Amerika bude uradila", ističući da je Tramp "pretvorio američku amdinistraciju u terorističku vladu", preneo je Rojters.

Iran je ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Pentagon je potvrdio napad, a rakete su lansirane sa teritorije Irana.

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen komandant iranske elitne jedinice Kuds, general Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Tramp je, nekoliko sati posle napada, na Tviteru napisao da je "sve u redu" i da se radi na utvrđivanju broja žrtava i pričinjene štete.

"Za sada sve ide dobro! Imamo najmoćniju i najbolje opremljenu vojsku na svetu! Obratiću se naciji sutra ujutru", napisao je američki predsednik na Tviteru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track