IRAN NEGIRA DA JE UKRAJINSKI AVION POGODILA RAKETA: Izveštaji o uzroku pada letelice predstavljaju psihološki rat! VIDEO
Foto: Profimedia

napeto

IRAN NEGIRA DA JE UKRAJINSKI AVION POGODILA RAKETA: Izveštaji o uzroku pada letelice predstavljaju psihološki rat! VIDEO

Planeta -

Iran negira da je ukrajinski avion koji se srušio u blizini Teherana pogodila raketa i takve tvrdnje predstavljaju oblik psihološkog rata, izjavio je portparol iranske vlade Ali Rabijeji, prenela je državna TV.

"Svi ti izveštaji predstavljaju psihološki rat protiv Irana... sve zemlje čiji državljani su bili u avionu mogu da pošalju svoje predstavnike i mi pozivamo i "Boing" da pošalje svoje ljude kako bi se uključili u proces ispitivanja crne kutije", kazao je Rabijeji, preneo je sinoć Rojters.

Šef iranske Organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedžadeh danas je demantovao, kako je rekao, "nelogične glasine", da je ukrajinski putnički avion koji se srušio u blizini Teherana pogođen raketom, javila je poluzvanična iranska agencija ISNA.

"Sa naučnog gledišta, nemoguće je da je raketa pogodila ukrajinski avion, pa su zato takve glasine nelogične", citirala je agencija reči Ali Abedžadeha, prenosi Rojters.

Posle jučerašnje objave nedeljnika Njuzvik, i agencije AP i Rojters su javile, pozivajući se na američke zvaničnike, da je iranska protivvazdušna raketa slučajno oborila ukrajinski avion koji se srušio nedaleko od Teherana u sredu ujutru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track