DRŽAO 50 ŽENA KAO ROBINJE: Pekao im ruke da vide kako je u paklu! U sekti bilo dece od samo godinu dana!
Foto: EPA / Atef Safadi

hapšenje u jerusalimu

DRŽAO 50 ŽENA KAO ROBINJE: Pekao im ruke da vide kako je u paklu! U sekti bilo dece od samo godinu dana!

Planeta -

Izraelska policija saopštila je danas da je upala u prostorije grupe nalik sekti, u kojima je desetine žena i dece držano i zlostavljano u "ropskim uslovima", u ultra ortodoksnom kraju Jerusalima.

Policija je saopštila da je 60-ogodišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da je rukovodio grupom i da je počnio teška krivična dela nad osobama koje su bile pod njegovim uticajem, prenosi AP.

On i osam žena, njegovih saučesnica, osumnjičeni su da su izolovali oko 50 žena u kompleksu, kao i decu starosti od godinu dana do pet godina, sprečavajući ih da imaju kontakt s porodicama i spoljnim svetom.

Sumnja se da su žene bile seksualno eksploatisane i da su neke navodno morale da stavljaju ruke u vatru "da vide kako je u paklu", prenose izraelski mediji.

Istraživanje povodom sumnje da postoji takava sekta je počelo pre nekoliko godina, a obnovljena je nedavno pošto su neke žene pobegle i prijavile vođu vlastima.

Zahvaljujući njihovim svedočenjima, pojavili su se novi dokazi da postoji komuna ultraortodoksnih Jevreja koja deluje pod okriljem ženskog seminara.

Tamo su žene živele sa svojom decom u pretrpanim stanovima u lošim sanitarnim uslovima, a vođa seminara ih je, kako se sumnja, sistematski zlostavljao. On je uzimao novac koje su žrtve zaradjivale. Žene su potpuno bile izolovane od svojih porodica.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track