Najnovije vesti

BOLIVIJA ĆE TEK DA PROKLJUČA: Srušeni predsednik Evo Morales pozvao na oružje! Priznao svoju najveću grešku (VIDEO)
Foto: Profimedia

opasno

BOLIVIJA ĆE TEK DA PROKLJUČA: Srušeni predsednik Evo Morales pozvao na oružje! Priznao svoju najveću grešku (VIDEO)

Planeta

Putem radio poruke srušeni bolivijski predsednik Evo Morales pozvao je na formiranje oružanih grupa unutar Bolivije. U razgovoru za novinsku agenciju Reuters potvrdio je autentičnost poruke koja se pojavila tokom vikenda u kojoj poziva na uspostavu naoružanih milicija "po uzoru na Venecuelu".

"U Boliviji, ako oružane snage ubijaju ljude, pucaju na ljude, onda ljudi imaju pravo da se organizuju i brane svoj opstanak", rekao je Morales. Ipak, tvrdi kako mu cilj nije da izazove građanski rat ili neki veći sukob.

"Pre govorimo o praćkama, nego o oružju. Nekad se to zvala komunalna straža. Nije to ništa novo", rekao je. U radio poruci pak ističe:

"Ukoliko se ja uskoro vratim u Boliviju, ili ako se neko drugi vrati... moramo se organizovati poput Venecuele, organizovati oružane milicije naroda. Bili smo previše naivni prošle godine. Najveća greška je bila ta što nismo imali "Plan B".

Podsetimo, Morales je s vlasti srušen u novembru prošle godine nakon čega je pobegao iz zemlje, prvo u Meksiko, a zatim u Argentinu. U nekoliko navrata rekao je kako ima nameru da se vrati u Boliviju.

Kurir.rs/Reuters

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...