LIBIJSKI MARŠAL NAPUSTIO PREGOVORE U MOSKVI: Nema prekida vatre dok se ne ispuni jedan uslov!
Foto: AP

jasan

LIBIJSKI MARŠAL NAPUSTIO PREGOVORE U MOSKVI: Nema prekida vatre dok se ne ispuni jedan uslov!

Planeta -

Komandant Libijske nacionalne armije (LNA), maršal Halifa Haftar, napustio je ove nedelje rusku prestonicu Moskvu bez potpisivanja sporazuma o prekidu vatre koji su sponzorisale Turska i Rusija.

"Glavni komandant Libijske nacionalne armije, Halifa Haftar, napustio je Moskvu zbog Bengazija i neće potpisati sporazum ukoliko ne bude utvrđen raspored kojim će se okončati i raspustiti milicije", rekao je izvor LNA za Sputnjik Arapski, napominjući da je „ovo sporno pitanje što ga ne potpisujemo“.

Izvor je dodao: "Libijska nacionalna armija, koju predvodi feldmaršal Hafter, ostaje pri dogovoru, ali spor oko milicija i njihovog rastavljanja predstavljao je prepreku njenom potpisivanju", objašnjavajući da je "većina tačaka dogovorena , "Otkrivajući da" delegacija koja prati Al-Saraj ne želi vreme za raspuštanje milicija".

Ministar spoljnih poslova libijske vlade za nacionalni sporazum (GNA) Mohamed Al-Taher Siala potvrdio je da su napustili Moskvu za Istanbul nakon što su potpisali rusko-turski sponzorisani prekid vatre.

Sijala je rekla da su "delegacija predsjedničkog vijeća Vlade Nacionalnog sporazuma i Vrhovnog državnog vijeća napustila Moskvu nakon što je potpisala sporazum o direktnom prekidu vatre. Sada smo u Istanbulu ".

Kurir.rs/Al Masdar Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track